HÜRPOLİTİKA-Adıyaman’ın Kahta İlçesinde 8 yıldır yapımı devam eden Kahta-Nissibi köprüsü arası 41 kilometre duble yolun bir türlü bitirilemediğinden, ulaşımın sağlandığı eski yolun dar ve keskin dönüşlerden oluşmasından kaynaklı yaşanan kazalardan dolayı can almaya devam ediyor

Hürpolitika Haber olarak yıllardır gündeme getirdiğimiz,her fırsatta yetkililere,siyasilere,bakanlığa ‘Bu yol niye bitmiyor? Neden ilerlemiyor? Neden kaplumbağa hızında ilerliyor’ diye soruyoruz ama sorularımız hep yanıtsız kaldı.

“4 can daha aldı”

Bugüne kadar onlarca can alan Kâhta-Narince arası yol,bugün 4 canımızı daha aldı aramızdan.

Akşam saatlerinde Kâhta Çayı köprüsü yakınlarında Mahmut Orman (70) yönetimindeki 34 BAY 262 plakalı otomobil ile Hasan Kömür idaresindeki 63 YY 734 plakalı otomobil kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 insanımız daha hayattan koptu.

Atatürk barajı ile Bölgenin Güneydoğu ile bağlantısı kesilmiş, Nissibi köprüsünün yapılmasıyla birlikte yıllar sonra Adıyaman-Diyarbakır karayolu tekrardan ulaşım açılmasıyla birlikte trafik akışı 3 katlandı. Nissibi Köprüsü-Kâhta arası 41 kilometrelik 8 yıldır tamamlanmadığı için başta bölge halkı, Diyarbakır, Bitlis ve Van illerine giden araçlar eski yolu kullanmak zorunda kalmakta. Eski yolun dar ve keskin dönüşlerden oluşmasından dolayı onlarca insanın hayatını kaybettiği,bölge halkının ölüm yolu dediği yol can almaya devam ediyor

Nüfusu birçok ilden fazla olan, yatırım yapılmaya muhtaç olan Kâhta ilçesinin ilk olarak yollarının düzeltilmesi gerekiyor. Hürpolitika Haber olarak defalarca gündeme getirdiğimiz yol sorunu düzeltilene dek gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Yetkililerin insanları hayattan koparan yolların tamamlanması için acilen göreve davet ediyoruz.