HÜRPOLİTİKA-Adıyaman’ın eski Belediye Başkanlarından Abdulkadir Kırmızı’nın Saadet Partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı için millet ittifakının “Çatı Adayı” olabileceği konuşuluyor.

2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Adıyaman Belediye Başkan Adayı olan Kırmızı, 14.678 almıştı.

AK Parti’nin Adıyaman’da Ziya Polat’ı Cumhur İttifakı’nın adayı olarak göstermesinin ardından muhalefet cephesinde harekete geçirdi.

Yeniden Refah Partisinin 2019 yerel seçiminde partisi MHP’den aday gösterilmemesi üzerine Bağımsız olarak seçime girerek yaklaşık 15 bin oy alan,10 binin üzerinde oyu çift mühürden dolayı geçersiz sayılan Selim Çakır’a adaylık teklifi götürdüğü, Çakır’ın adaylığa sıcak baktığı öğrenildi.

Adıyaman’da belediye başkanlığı için Millet İttifakı’nın nasıl bir yol izleneceği merakla beklenirken, Millet İttifakının büyük ortağı CHP ve küçük ortağı SP'nin Adıyaman’ın eski Belediye Başkanlarından Abdulkadir Kırmızı’nın Saadet Partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı için millet ittifakının “Çatı Adayı” olarak göstermek için yoğun bir mesai yürüttüğü öğrenildi.

Abdulkadir Kırmızı'nın teklife nasıl cevap vereceği merak konusu.

Kırmızı’nın teklifi kabul etmesi durumunda Cumhur İttifakı’nda tek aday veya çatı adayı ile seçime girmesi netlik kazanacak.