KAHTASES/ÖZAL HABER-Adıyaman AK Parti’de kulisler İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu'nun istifasının ardından hareketlendi. Önümüzdeki hafta belirlenmesi beklenen İl Başkanlığı Ak Parti Adıyaman'da siyaseti hızlandırdı.

AK Parti Adıyaman'da yeni atanacak il başkanı heyecanı yaşanırken,parti kulisleri hareketlendi.Yeni il başkanı kim olacak sorularının cevabını aranırken, sosyal medya'da bazı isimler gündeme gelmeye başladı.

Haber merkezimize ulaşan bilgiye göre, yapılacak temayül çalışmalarının ardından, dosyası Ankara’ya ulaşan adaylar için Ankara’daki temaslar ve kurdukları bağlantılar belirleyici olacak. Önümüzdeki hafta sonuna kadar Adıyaman Ak Parti İl Başkanı’nın belirleneceği tahmin ediliyor…

Metiner;"Adıyaman’daki seçim kaybı, sadece teşkilata havale edilecek bir konu değildir"

Eski AK Parti Milletvekili ve DEM-BİR-DER Genel Başkanı Mehmet Metiner,AK Partili siyasetçi Bulucu’nun AK Parti Genel Merkezi’nin isteği üzerine istifa ettiğini belirterek şu açıklamada bulundu:

"Adıyaman AK Parti il başkanımız Emrah Erkan Bulucu genel merkezimizin isteği üzerine istifasını verdi.

İnanıyorum ki Emrah kardeşim bundan sonra da herkesten çok bir nefer olarak Reis’in davası için çalışmaya devam edecektir.

Yeri gelmişken önemle hatırlatmak isterim:

Adıyaman’daki seçim kaybı, sadece teşkilata havale edilecek bir konu değildir.

Adıyaman’ın siyasi patronu kimse, Adıyaman’da AK Parti siyaseti kime teslim edilmişse, AK Parti’yi Adıyaman’da bu konuma düşüren de, asıl kaybın müsebbibi de odur.

Aday tercihinde kim dayatmada bulunmuşsa odur.

Sahaya çıkıp doğru dürüst çalışmayan hangi vekil varsa odur.

Halka tepeden bakan ve halkın sorunlarıyla ilgilenmeyen kim varsa odur.

Reis’in gücünü kendisi ve akrabaları için kullanan ve AK Parti’yi küçük olsun benim olsun anlayışıyla yönetmeye kalkan kim varsa odur.

Gerçek Reisçileri ve AK Partilileri küstürüp uzaklaştıran kimse odur.

Adıyaman halkı da AK Parti’ye ve Reis’e gönülden bağlı olan AK Partili tüm hemşehrilerim de onları biliyor.

Genel merkezimiz hesap soracaksa asıl teşkilatı ve partiyi bu duruma düşüren(ler)den hesap sormalı.

Yoksa mevcudun yerine bir başkasını, yine bu kötü durumun müsebbibi olanların onayıyla getireceklerse, hiç bir şeyi değiştirmemiş olurlar, biline!"