KAHTASES-Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası Gölbaşı ilçesi Doğa Parkı'nda gerçekleştirildi.

Gölbaşı Doğa Parkı'nda düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasında,Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Adana, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt illerinden gelen 32 yamaç paraşütü pilotu kıyasıya yarıştı.Şampiyonanın final yarışması, uçuş gösterileri ve pilotların sergilediği performanslar büyük ilgi gördü.

Madalya töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Türkiye’de yamaç paraşütü sporu için hava şartlarının ve uçuş parkurunun en uygun olduğu yerlerden birinin Gölbaşı olduğunu vurguladı.

Adıyaman tarihinde ilk kez Yamaç Paraşütü Şampiyonası düzenlendiğini belirten Keleş, “Bu renkli ve muhteşem organizasyonda Güneydoğu Anadolu bölgesinden Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Adana, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt illerinden 32 sporcu mücadele etti. İnşallah bundan sonraki süreçte, uluslararası boyutta olacak şekilde Adıyaman'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz daha fazla yarışmanın gerçekleştirilmesi için gayret göstereceğiz. Yarışan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan ise “Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde misafir ettiğimiz sporcularımızın müsabakalarını heyecanla izledik. Ben gelecekte Adıyaman’ın yamaç paraşütü sporlarında dünya çapında bir merkez olacağına inanıyorum. Dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası" kapsamında dereceye giren sporculara madalyalarını, Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz,Türkiye Hava Sporları Federasyonu As Başkanı Abdullah Kahraman ve Gölbaşı Belediye Başkan vekili Mehmet Oruç tarafından verildi.

2 gün süren yarışmalar sonucunda; takımlar klasmanında 1. Siirt Beron Havacılık Spor Kulübü elde ederken, 2. Şırnak Hava Sporları Kulübü 3. Mardin Sportif Havacılık Spor Kulübü elde etti. Genel klasman dalında Soner Yılmaz 1. olurlen, Muhuttin İdiz 2, Osman Oğnak 3. oldu.