KAHTASES-6 Şubat depremlerinde ağır hasar alması sonucu yıkılarak yerine yenisi yapılan Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ek Hizmet Binasının açılışı, Vali Osman Varol’un katılımında gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, gerek halka sağlık hizmetleri götürme noktasında gerekse de Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitimlerinin aksamaması amacıyla önemli bir açılışa ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Prof. Dr. Keleş: “6 Şubat depremleri sonrası Diş Hekimliği Fakültemiz 17 öğrencisini, 2 personelini ve 1 araştırma görevlisini kaybetti. Kaybettiğimiz canlarımız için Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yitirdiğimiz canların yanı sıra şehre 103 ünitle diş sağlığı alanında hizmet veren Diş Hekimliği Fakültemiz de ne yazık ki yıkıldı. Deprem yaşamış bir şehirde sağlık hizmetlerinin devam etmesi düşüncesi ve diş sağlığı alanında il dışına sevklerin önüne geçmek amacıyla daha önce semt polikliniği olarak hizmet veren binamızı göreve başladığımızdan bir ay sonra 32 ünitle hizmet verecek şekilde faaliyete geçirdik. 20 gündür de toplam 84 ünitle hizmet veren geçici Diş Hekimliği Fakültesini hizmete sunduk. Şehre verilecek sağlık hizmetlerinin yanı sıra öğrencilerimizin eğitimi de bizler için çok önemli. Bu kapsamda Fantom ve Preklinik laboratuvarlarımızı da hizmete açtık. Bu sayede şehrin diş sağlığı anlamında dışa bağımlılığını ortadan kaldırmış olduk. Bugün önemli bir açılışa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Vali Dr. Osman Varol: “Şehrimiz İçin Çok Önemli Bir Açılış”

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Üniversitesinin 6 Şubat’ta yaşanan afetin yaralarını sarmaya devam ettiğini belirterek, “Üniversitemizde güzel bir vesileyle yeniden bir araya geldik. Büyük bir afet yaşadık. Üzerinden uzun bir zaman geçti. Bu afetin yaralarını sarmak için uğraşıyoruz. Bu felâkette hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm kurumlarımız şehrimiz için önem arz etmekte ve hepsi toparlanmaya çalışıyor. Diş Hekimliği Fakültemiz de şehir için çok önemliydi. Hizmet binasının yıkılması sağlık alanında ve eğitim konusunda aksaklıklara sebebiyet verdi. Ancak, bugün açılışını yaptığımız bina sorunumuzu çözecektir. Şu an geçici olan ancak kalıcı bir binanın sunabileceği tüm imkânları sunacak kapasitedeki binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Hem vatandaşımızın sağlık hizmeti alacağı hem de öğrencilerimizin eğitimlerine aralıksız bir şekilde devam etmelerini sağlayacak bir yatırım. Bu güzel yatırıma öncülük eden Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ve ekibine teşekkür ediyorum. Gelecek güzel günlere hep birlikte hazırlanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kurdele kesimi ile birlikte açılışı gerçekleştirilen merkezdeki poliklinikleri gezerek incelemelerde bulunan Vali Osman Varol, son teknolojik cihazlarla donatılan merkezinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.