HÜRPOLİTİKA-(ÖZEL)-Ak Parti Genel Merkezi,Ankara ve İstanbul’dan iki araştırma şirketi tarafından ayrı ayrı olmak üzere dün akşam saatlerinden itibaren 21 aday adayının bulunduğu Kahta ilçesinde telefonla anket çalışması yaptı.

AK Parti Üst Kurulunda daha önce görüşülen ve milletvekilleri ile uzlaşı sağlanamayan Adıyaman’ın 3 ilçesinde anket kararı çıktı.

Ak Parti Genel Merkezi,Ankara ve İstanbul’dan iki araştırma şirketinin ayrı ayrı yapmış olduğu anket çalışması yaptığı Kahta ilçesinde aday adaylarının kaderini anket sonucu belirleyecek

AK Parti Adıyaman'daki 8 ilçede aday belirleme çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman milletvekilleri ve AK Parti Üst Kurulunun bir araya geldiği toplantıda 5 ilçede mutabakat sağlandı.Ancak 3 ilçede ise halen belirsizlik hâkim olmasından dolayı parti genel merkezi Adıyaman’ın en 3 büyük ilçesi Kahta, Besni için anket kararı çıktı ve anketlerin sonuçlarına göre karar verilmesi gündeme geldi.

Ak Parti Genel Merkezi,Ankara ve İstanbul’dan iki araştırma şirketi tarafından ayrı ayrı olmak üzere dün akşam saatlerinden itibaren 21 aday adayının bulunduğu Kahta ilçesinde telefonla anket çalışması yaptı.

Parti genel merkezi ve araştırma şirketleri tarafından yapılan ankette,aday adayların ismi verilmeden “kimi aday olarak görmek istersiniz” sorusu yöneltildi.

Seçimin nabzını tutan Hürpolitika Haber olarak,isim belirtilmeden yapılan ankette, 21 aday adayının yarıştığı Kahta ilçesinde tanınmış isimlerin daha avantajlı olduklarını düşünüyoruz.

Buna göre 21 isim arasında yapmış olduğumuz analizde; Kahta siyasetinin önde gelen isimlerinden Ömer Yılancı,2 dönem ilçe başkanlığı yapan İşadamı M.Reşat Turanlı,Kahta02spor külübünü BAL ligine ve ardında profesyonel lige taşıma başarısı ve İş hayatındaki başarıları ile ismi hep gündemde olan Eğitimci İşadamı Musa Yıldırım,yine uzun yıllar AK Parti’de siyaset yapan, 6 yıl ilçe Başkanlığı görevini yürüten,iş dünyasındaki başarıları ve hayırsever kişliği ile bilinen İşadamı Bedir Yeni,Kahta siyasetinde mütevazi kişiliği ile bilinen,başkanlığı döneminde başarılı projelere imza atan Kahta eski Belediye Başkanlarından Mehmet Yasin Erdem ve yaklaşık 4 yıldır aday adaylık çalışmalarını yürüten din görevlisi İsmail Toprak ismi, ankette ön plana çıkacağını tahmin ettiğimiz isimler.

Saha çalışmamızda ve kulislere yansıyan bilgilere göre Hürpolitika Haber olarak anket sonucuna ilşkin tahminimiz; Ömer Yılancı,Reşat Turanlı,Bedir Yeni ve Musa Yıldırım ismi öne çıkan isimler.

AK Parti’nin Adıyaman ilçe adaylarını, Gölbaşı ve Besni ilçelerinde de yapacağı anket sonucunda hafta içerisinde açıklaması bekleniyor.