HÜRPOLİTİKA-Dünyanın sayılı büyük barajlarından olan ve kapasitesiyle tek başına Türkiye'nin 7 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Atatürk Barajı ve çevresindeki kirlilik gündemden düşmüyor

Bir taraftan çevresindeki yerleşim birimlerinin kanalizasyon ve atık sularıyla  kirlenen Atatürk Barajı, bir diğer taraftan ise baraj kıyısında piknik için gidenlerin baraja attığı çöplerle kirleniyor.

Uyarılara rağmen yetkililerin ve İlgili kurumların yeterince tedbir almaması duyarlı ve çevreci vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Atatürk barajının kıyı kentlerinden olan Adıyaman’ın Kâhta İlçesinde vatandaşların Atatürk barajına attığı çöpler, baraj ve çevresinde kirlilik her geçen gün aratarak devam ediyor.

Kâhta’da piknik denilince akla gelen doğal alanların başında gelen Atatürk Barajını, günü birlikçi piknikçiler çöplük haline getirdi

İlçe merkezine yakın olması sebebiyle her gün binlerce vatandaşın sıkça uğradığı yerlerden biri olan Atatürk baraj gölü kıyısı, bazı sorumsuzların özellikle pet su şişesi, soda şişesi, meyve suyu kutusu ve çöplerini göle ve gölün kenarına umursamazca atmaları,baraj kenarına aileleri ile birlikte dinlemeye gelen çevreye duyarlı vatandaşlar tepki gösterdi.

Karşılaştıkları manzaranın görüntülerini sosyal medya hesaplarında payalaşan vatandaşlar, yaşanan çevre dikkat çekerek yetkilileri göreve davet etti.

Çevreci Mehmet Çoban; "İnsanların duyarsızlığı karşısında pes ettim"

İlçede çevreye olan duyarlığı, baraj kenarında yaptığı temizlik çalışmaları ile bilinen, çevreciliği ile birçok kez yerel ve ulusal basında yer alan Mehmet Çoban isimli vatandaşın sosyal medyadaki yorumu dikkate değerdi.

Çoban, paylaşılan görüntülerin altına, ”Hocam, uzun süre gönüllü olarak orada farkındalık oluşturmak için her sabah temizlik yaptım, ancak insanların duyarsızlığı karşısında pes ettim. Yarattıkları pisliğinde yaşamaya alışan insanları değiştirmek çok zordur...” şeklindeki yorumu gelinen noktayı ortaya koymakta.