Haber Merkezi-Bir dizi programlara katılmak üzere Adıyaman'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan,Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde "Türkiye Yüzyılı"nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" kapsaminda kantteki sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Gerçekleşen toplantıda, Adıyaman sanayisinin gelişiminin devam etmesine yönelik atılabilecek adımlar konusunda istişarelerde bulunan Bakan Işıkhan, sanayici ve iş insanlarının soruları yanıtlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerin üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen Adıyaman'ın çalışmaya ve üretmeye devam ettiğini söyleyen Bakan Işıkhan,Adıyaman'da, afet öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının şu anda 82 bine çıktığını belirterek Adıyaman'ın yaralarını sardığını, iyileştiğini ve ayağa kalktığını vurguladı.

Bakanlık olarak deprem bölgesi illere özel olarak uyguladıkları İstihdama Dönüş Programı başta olmak üzere diğer teşvik ve destekler sayesinde maddi kayıpların telafisini gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Bakan Işıkhan,şunları kaydetti:

"Depremden önce Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı 73 bin idi. Deprem sonrasında bu rakam 34 bine kadar düşmüştü. Çok şükür bugün, çalışan sayısı bakımından deprem öncesi rakamların da üstüne çıktık. Şu anda Adıyaman'daki sigortalı çalışan sayısı 82 bindir. Ayrıca Adıyaman'da deprem sonrası kamu hizmetlerini desteklemek üzere 7 bin 856 TYP kontenjanı tahsis ettik. Adıyaman'ı ayağa kaldırmak için işletmelerimize ve işverenlerimize sağladığımız yardımlar, destekler bu rakamlarda önemli rol oynamıştır. Bu rakamlar önümüzdeki süreçte, yatırımlarımız arttıkça, çalışma hayatı tüm unsurlarıyla tam anlamıyla düzene girdikçe daha da artacaktır."