KAHTASES-Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ankara’daki hizmet binasında düzenlenen “Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu” toplantısına katıldı.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) bünyesinde oluşturulan Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu sektörde yaşanan sorunları tartışmak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla Birlik hizmet binasında bir araya geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eski Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir’in başkanlık yaptığı komisyon toplantısına belediye başkanları, belediyelerin ulaşım daire başkanları, şube müdürleri, ulaşım danışmanları, akademisyenler, meslek odaları temsilcileri ve diğer komisyon üyeleri katılım sağladı.
Toplantıda Dr. Öğr. Üyesi Ali Sercan Kesten dünyadaki sübvansiyon modellerine ilişkin örneklerin incelenmesi konusunda sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından komisyon üyeleri tarafından ülkemize uygulanabilecek modeller tartışıldı.
Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan ve İBB Ulaşım Daire Başkanı Barış Yıldırım ise belediyelerden elde edilen veriler ışığında hazırlanan sunumda toplu ulaşım sistemlerinde ki zararlar üzerine konuşarak komisyon üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.
Toplantının son aşamasında, komisyonun gelecekte hedeflenen çalışmaları üzerine görüş ve önerilerde bulunuldu.
Toplantıya ilşkin açıklamada bulunan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, gelecekteki ulaşım sorunlarına karşı somut adımlar atılması konusunda ortak bir görüşe vardıklarını belirterek alınan kararların hayırlı olmasını diledi.
Toplantıda, toplu taşıma maliyetlerini azaltmak, bilet fiyatlarını düşürmek, hizmet kalitesini artırmak ve çevre dostu ulaşım araçlarını teşvik etmek gibi konuların ele alındığını söyleyen Başkan Hallaç,açıklmasında şunları kaydetti;
“Türkiye Belediyeler Birliği Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu olarak, belediye başkanları ve büyükşehir belediyelerindeki ulaşım yetkilileriyle bir toplantı yaptık. Bu toplantıda, kent içi toplu taşımanın daha erişilebilir, ekonomik ve verimli hale getirilmesi için kamu kurumları veya belediyeler tarafından sağlanan sübvansiyonları ele aldık. Toplu taşıma maliyetlerini azaltmak,bilet fiyatlarını düşürmek,hizmet kalitesini artırmak ve çevre dostu ulaşım araçlarını teşvik etmek gibi konuları görüştük. Ayrıca, çevre dostu ulaşım sistemlerinin ve akıllı şehir uygulamalarının entegrasyonu üzerine çözüm önerileri sunduk. Yerel yönetimlerin sorumlulukları ve merkezi yönetimle işbirliği yapmanın önemi vurgulanarak, gelecekteki ulaşım sorunlarına karşı somut adımlar atılması konusunda ortak bir görüşe vardık”dedi.