KAHTASES-Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-2 mağlup etti ve 11. kez kupanın sahibi oldu.

RABZONSPOR'U 3-2 YENDİ

Trabzonspor, karşılaşmanın 14. dakikasında Paul Onuachu'nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Ardından Beşiktaş, 45+3. dakikada kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Rachid Ghezzal'ın golüyle skoru eşitledi ve maçın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Dakikalar 54'ü gösterirken Salih Uçan rakip fileleri havalandırarak Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren isim oldu. Trabzonspor'da Nicolas Pepe, 89. dakikada skoru dengeleyerek 2-2'ye getirdi. Ardından Beşiktaş, Al-Musrati'nin 90+4. dakikada attığı golle 3-2 öne geçti.

Müsabakada başka gol olmayınca Beşiktaş, kulüp tarihinin 11. Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Maçın son düdüğünün ardından büyük bir sevinç yaşayan siyah-beyazlılar, mutluluklarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nı dolduran taraftarlarla paylaştı.

Daha sonra hazırlanan podyuma taraftarlarımızın sevgi tezahüratları eşliğinde gelen futbolcular, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’den madalyalarını aldı.

Ziraat Türkiye Kupası’nın futbolcuların ellerinde havaya yükselmesiyle Atatürk Olimpiyat Stadı’nda coşku doruğa ulaştı. Futbolcular, taraftarların alkışları ve sevgi tezahüratları eşliğinde kupayla stat turu gerçekleştirdi.