HÜRPOLİTİKA (ÖZEL)-AK Parti’den Kahta Belediye Başkanlığı için aday adayı olan eğitimci Mehmet Toprak’ın AK Parti aday adalığından çekileceği ve Yeniden Refah Partisi’nden aday olacağı iddaları gündeme bomba gibi düştü.

Mehmet Toprak’ın, daha önce siyasette birlikte hareket ederken 2019 seçimleri sürecinde araları açılan ve bugün AK Parti’den aday adayı olan amca oğlu İsmail Toprak’ın henüz adaylık açıklanmadan Mustafa Kemal Caddesi üzerinde seçim karargahı açarak AK Parti’den adaylık verilmediği takdirde başka bir partiden aday olacağının konuşulduğu süreçte, Mehmet Toprak’ın da AK Parti aday adaylığından çekileceği ve Yeniden Refah Partisi’nden aday olacağı iddaları gündeme bomba gibi düştü.

Mehmet Toprak, önceki dönem Kahta Belediye Başkanı olan ağabeyi Abdurrahman Toprak’ın sağlık sorunlarından dolayı aday olmayacağını açıklmasının ardından Kahta Belediye Başkan adaylığı için Ak Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.  

Yaklaşık 1 aydır saha çalışması yapan Mehmet Toprak’ın ağabeyi Abdurrahman Toprak, kısa süre önce Yeniden Refah Partisi’nin aday tanıtım programına katılmış ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sincik Beşlediye Başkan adayı Mehmet Buz ve Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir ile birlikte çekildiği fotoğrafların basına yansıması Kahta’da gündem olmuştu.

Abdurrahman Toprak’ın bu çıkışı Kahta’da Mehmet Toprak’ın AK Partiden aday gösterilmemesi durumunda Yeniden Refah Partisi’nden aday olacağına kesin gözü ile bakılmaya başlanmasına neden oldu.

Bugün Mehmet Toprak’ın AK Parti’deki aday adaylığından çekileceği haberi bu iddiları doğrular nitelikte.

Bugüne kadar birlikte siyaset yapan Toprak ailesinin seçime iki adaylı girmesi, önümüzdeki günlerde  Kahta’da siyasetin hem çekişmeli hem de renkli geçeceğini gösteriyor.