KAHTASES-Kahta Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürlüğü tarafında düzenlenen bilim şenlikleri büyük ilgi gördü.

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında öğrenciler, güneş saati yapımı, müzik aletleri ve çeşitli deneylerle yeteneklerini sergiledi.

Öğrencilere bilimi sevdirmek ve onların düşünme becerilerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen bilim şenliğinde sergilenen projeler arasında 3D yazıcı kullanımı ve teknolojik yenilikler de dikkat çekti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli ve Şube Müdürleri Mehmet Bayram,Mehmet İnce ve Mehmet Turan öğrencilerin çalışmalarını yakından inceleyerek bilimin eğlenceli ve öğretici yönlerini keşfetme fırsatı buldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, bilim şenlikleri kapsamında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kahta Bilim Sanat Merkezi tarafından düzenlenen bilim şenliklerinde öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarını görmekten büyük mutluluk duyduk. Bu tür etkinlikler, gençlerimizin bilime olan ilgisini artırmak ve onların analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek için son derece önemlidir. Öğrencilerimizin yenilikçi projeler üretmesi, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Katkıda bulunan okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum."