KAHTASES/ÖZEL HABER-Kahta’da AKB Yapı İnşaat firması tarafından Yavuz Selim Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi Kahta-Adıyaman yolu Hastane Kavşağında yapılacak olan ve ilçenin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan KahtaPort AVM projesinin temel kazı çalışmalarına başlandı.

Nüfusu birçok ilden büyük olan,Kahta'nın modern bir ilçe görünümü kazanmasında büyük payı olan özel sektör yatrımlarına bir yenisi daha ekleniyor.

Kahta'nın ilk Alışveriş Merkezi olan KahtaPort AVM, Kahtalıların hizmetine girmek için hazırlanıyor.

AKB Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Abdulkadir Bayır'ın girişimleriyle hayata geçirilen bu proje, Kahta'nın alışveriş ve eğlence anlayışını da değiştirmeye hazırlanıyor.

İş İnsanı Abdulkadir Bayır, gazetecilerle bir araya gelerek sadece Kahtalılar için değil, aynı zamanda yatırımcılar için de büyük fırsatlar sunan KahtaPort AVM ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KahtaPort AVM projesi ile Kahta’da modern, şık ve kaliteli alışverişin kapılarını aralayıp, Kahta'ya değer katmaya çalıştıklarını belirten İş İnsanı Abdulkadir Bayır, “KahtaPort AVM’nin temeli, Kurban Bayramından sonra atılacak ve projenin iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor. AVM, Mustafa Kemal Caddesi üzerinde, Kahta’nın girişinde konumlandırılacak ve 8 bin 500 metrekarelik bir arazi üzerinde inşa edilecek. İçinde 170 mağaza, büyük marketler, teras kısmında insanların ailesiyle birlikte rahat zaman geçirebilecekleri kafe ve restaurant alanları, sinema, çocuk oyun alanları ve bowling salonları gibi çeşitli eğlence alanları bulunuyor. Ayrıca, 2 katlı toplam 12 bin 500 metrekarelik kapalı otopark alanına da sahip olacak.

"Kahta'ya değer katacak"

Estetik, konfor ve dayanıklılığı ön planda tutarak, geleceğin yaşam alanlarını bugünden inşa ettiklerini belirten AKB Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Bayır, "Modern estetiği harmanlayarak kaliteli yapılarla Kahta’ya büyük bir alışveriş merkezi kuruyoruz. Ak Yapı olarak, projelerimizde modern tasarımı ve şıklığı bir araya getiriyoruz. Estetik, konfor ve dayanıklılığı ön planda tutarak, geleceğin yaşam alanlarını bugünden inşa ediyoruz. Yeni projemiz KahtaPort ile Kahta’da modern, şık ve kaliteli alışverişin kapılarını aralayıp, Kahta'ya değer katmaya çalışıyoruz.” Dedi.

KahtaPort AVM’nin, Kahta’nın modernleşmesine ve büyümesine de önemli katkılar sunacağını belirten İş İnsanı Bayır, “KahtaPort AVM, ilçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına da büyük değerler katacaktır. İlçenin gelişimi için atılan bu adımlar, bölgenin gelecekte daha da kalkınmasını sağlayarak, Kahta’nın modernleşmesine ve büyümesine önemli bir katkı sunacaktır.

"Kahta esnafı için yeni bir umut kapısı"

KahtaPort AVM, sadece Kahtalılar için değil, aynı zamanda yatırımcılar için de büyük bir fırsat sunuyor. AVM’mizin %20 lik kısmı yerel esnaf ve yatırımcılarımız için satışa sunulmuştur. KahtaPort AVM, tam profesyonel ve AVM yönetmenliğine göre yönetilecektir. Eşsiz konumu, geniş kitlelere hitap eden mağazaları ve zengin altyapısı ile iş dünyasında yeni bir dönem başlatmayı hedefleyen AVM, Kahta’nın kalbinde yer alarak müşteri trafiğini artıracak ve markaları bir araya getirecek. Lansmana özel fırsatlarla yatırımcılar, KahtaPort AVM'den bir dükkan alarak bu başarı hikayesinin bir parçası olma şansını da elde edebilirler.

"Farklı alanlarda da yatırımlar yapmayı düşünüyoruz"

Kahta gelişiyor. Evet, gelişen bir ilçe için bir alışveriş merkezinden daha fazlası gereklidir. Gelişimin sürdürülebilir olması ve yaşam kalitesinin artması için çeşitli altyapı, sosyal, kültürel ve ekonomik yatırımların olması büyük önem arz eder. Bu unsurlar, ilçenin gelişimini destekleyecek ve yaşam kalitesini artıracak bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır. Sadece bir AVM değil, çeşitli alanlarda yapılan yatırımlar ve projeler, ilçenin sürdürülebilir ve dengeli bir şekilde büyümesini sağlar.

Biz Kahta için elimizi taşın altına koyduk. Allah ömür verdikçe ilçemize farklı alanlarda da yatırımlar yapmayı düşünüyoruz.” Diye konuştu.