KAHTASES-Kâhta’da DEM Parti tarafından düzenlenen Newroz kutlamaları,yüzlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşku ile gerçekleştrildi.

Bu yıl 'Rabe dema azadî û sekeftinê ye' (Ayağa kalk, özgürlük ve başarı vakti) sloganıyla gerçekleştirilen Newroz, DEM Parti Kâhta İlçe Örgütü tarafından Nevroz Kutlama Yürüyüşü ile kutlandı.

Kadın ve gençlerin yoğunlukta olduğu kutlamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe yöneticileri, belediye başkan adayı Osman Özbek ve kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı.

Akşam saat 20.30 yüzlerce kişinin katılımında İbni-i Mirza Parkında başlayan ve 100.Yıl Parkında son bulan meşaleli yürüyüş boyunca “Ey Reqîb” marşı çalındı ve "Yaşasın Newroz" sloganları atıldı.

100.Yıl Parkında DEM Parti Kâhta İlçe Başkanı Mehmet Sait Dilek ve DEM Adayı Osman Özbek’in günün önemine ilşkin konuşmaları ile devam eden kutlama etkinliğinde kalabalık kitle, şarkılar eşliğinde halaya durdu. Kitle sık sık, 'Newroz Piroz be', (Newroz kutlu olsun) 'Jin, Jiyan Azadi' (Kadın, yaşam, özgürlük) sloganları atarak Newroz coşkusuna ortak oldu.

Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı etkinlik olaysız sona erdi.