KAHTASES-Atatürk Barajı ile birlikte ılıman bir iklimin hakim olmaya başladığı Kahta’da, ilçenin en önemli gelir kaynaklarından biri olma yolundaki zeytincilik hızla gelişiyor.

1993 yılında hizmete açılan ve açıldığı günden bugüne ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Atatürk Barajı ve Hidro Elektrik Santarali,enerji üretiminin yanı sıra bölgenin hem kültürel hem de tarımsal alanının da çehresini değiştirdi.

Atatürk Barajı ile birlikte ılıman bir iklime kavuşan Kahta’da,zeytin tarımı için optimum bir ortam oluştu.

Barajların bölgenin iklimi ve zeytin üzerinde olumlu etkileri olduğuna işaret eden Vet.Hekim Sırrı Öztürk, Atatürk Barajı Kahta'da zeytin tarımı için optimum bir ortam oluşturduğunu söyledi.

Arazi yapısı uygun olan çiföilere zeytin ekmesini isteyen Öztürk, “Atatürk barajıyla beraber ilimize değişen iklim şartları biraz daha Akdeniz iklimine benzerlik göstermeye başlayınca zeytin yetiştiriciliği de ilgi görmeye başladı .On yıllık bir zeytin ağacından yıllık 30 35 kğ zeytin aldık.Kalan sulu arazimizi de zeytin ektik ; arazi yapısı uygun olanlara tavsiye eder , tüm çiftçilerimizin bereketli bir yıl geçirmelerini dilerim “dedi.