KAHTASES-Sinop’ta gerçekleştirilen “Okul Sporları Muay Thai Yıldızlar Türkiye Birinciliğine” Adıyaman temsilen katılan Kahtalı sporcular Muhammed Kurt, Siyabend Ergin, kategorisinde Türkiye ikincisi Türkiye 3 cüsü oldu.

15-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sinop’ta gerçekleştirilen Okul Sporları Muay Thai Yıldızlar Türkiye Birinciliği sona erdi.

Adıyaman temsilen katılan Kahtalı sporcular Muhammed Kurt,Siyabend Ergin, kategorisinde Türkiye ikincisi Türkiye 3 cüsü oldu

Sinop Gazi Çelebi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştrilen müsabakalara 56 ilden gelen 347 kız, 466 erkek olmak üzere toplam 813 sporcu, 33 hakem, 56 beden eğitimi öğretmeni ve idareci Antrenör katıldı.

Turnuvada mücadele eden birçok yetenekli sporcunun kıyasıya mücadele ettiği turnuvada,Adıyaman'ı temsilen şampiyonaya katılan,sergiledikleri üstün performans ve disipliniyle dikkat çeken Kahtalı sporcular Muhammed Kurt ve Siyabend Ergin," Genç sporcular kategorisinde"  Türkiye 2.'incisi ve 3'üncüsü olarak gümüş madalya bronz madalya kazandılar. Daha önce de miniklerde Avrupa şampiyonu olan Siyabend Ergin, Semanur Akkoç Avrupa ikincisi olmuştu.

Sporcularıyla gurur duyduğunu belirten MuayThai Milli Takım Antrenörü Kenan Tanağardı,desteklerinden dolayı Adıyaman Gençlik Spor Müdürümüz Fikret Keleş,Kahta Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Lütfü Başli'ya teşekkür ederek,"Adıyaman'ı temsilen Sinop’ta gerçekleştirilen “Okul Sporları Muay Thai Yıldızlar Türkiye Birinciliği” müsabakalarında sporcularımız Muhammed Kurt, Siyabend Ergin, kategorisinde Türkiye ikincisi Türkiye 3 cüsü oldu.Sporcularımı tebrik ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum. Hedefimiz Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlara milli sporcular yetiştirmek, bunun için de elimizden geleni yapacağız.

Önümüzde Ulusalarası müsabakalar var.Önümüzdek dönemde sporcularımızı iyi şekilde hazırlayıp ay yıldızlı bayrağımızı Avrupa'da dalgalandıracağız inşallah"dedi.