KAHTASES/ÖZEL HABER-Kahta Zahireciler Kooperatifi Başkanı Mahmut Okay ve Buğday Pazarı esnafı, yıllardır çözülemeyen sorunlarını Kahta Ses Haber  mikrofonuna anlattı. Kooperatif Başkan Okay ve Buğday Pazarı esnafı, sorunlarının giderilmesini istiyor.

Kentte çok uzun bir süreden beri çiftçilere hizmet veren ve yıllardır birçok esnafın geçimini sağladığı,bugün şehrin ortasında kaldığı için çevre mahalle sakinlerine ve eski çarşı esnafına büyük bir rahatsızlık veren,temel altyapıdan,bakımsızlıktan ve dükkanların yeterli büyüklüğe sahip olamamsından dolayı hizmet veremeyen Kahta Buğday Pazarı, sorun ve sıkıntılar yuvası halini aldı.

Yaklaşık 40 yıldır Kahta’nın yükünü çeken Buğday Pazarı, yarım asırda artık bu yükü çekemez duruma geldi. Esnaflar,siyasilerin her seçim döneminde kendilerine verilen sözlerini tutumalarını istiyor.

Kahta Ses Mikrofonuna konuşan Kahta Zahireciler Kooperatifi Başkanı Mahmut Okay ve Buğday Pazarı esnafı,yıllardır çözülemeyen yeni Buğday Pazarı sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunarak  destek istediler.

Şehrin orta yerinde kalan Buğday Pazarının çevreye büyük zarar verdiğini,çevredeki evlerin kapı ve pancelerini açamadığını,mahalle sakinleri ile yıllardır süreki sorunlar yaşadıklarını,iş yerlerinin günümüz şartlarına cevap veremediği için buğday pazarı esnafının büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Başkan Okay,şunları kaydetti;

“Kahta Buğday pazarı yaklaşık 40 yıl önce Kahta Belediyesi tarafından yapıldı.37 işyeri yer alıyor.Zaman içerisinde iş yerlerinin esnaflara satılmasından sonra belediyenin tasarrfundan çıktı.Yapıldığı dönemlerde bu bölge şehrin dışındaydı.Bugün şehrin orta yerinde kalmış durumda.Gördüğünüz gibi bir tarafımız Atatürk Mahallesi,bir tarafımızda Cami mahallesi,bir tarafımız Bayraktar mahallesi.Üç mahallenin ortasında kalmışız.Özellikle Bayraktar Mahallesi sakinlerine yıllardır büyük sıkıntı veriyoruz.

"Hububatlar toz toprak içerisinde"

Dere kenarında yapılmış olan Buğday Pazarı kuvetli bir yağıştı su altında kalıyor.Dükkanlar yeterli büyüklüğe sahip değil. Mekan olarak da çok dar. 1-2 araç girdiği zaman yol tıkanıyor. Sürekli kazalar oluyor.Hasat mevsiminde buranın trafiği 5 katına çıkıyor. Daha dün burada yaşanan kazada 2 araç pelt oldu. Gördüğünüz gibi iş yerlerimizin önündeki alanda bulunan hububatlar toz toprak içerisinde.Kendimize ait alan olmadığı için mecburen buraya boşaltıyoruz.

Hasat zamanı zorunlu olarak gece geç vakitlere kadar yükleme boşatma işi oluyor. Araçların ve çalışanların gürültüsü, hububat helezonunun çıkardığı ses ve etrafa saçtığı toz mahalle sakinlerini oldukça rahatsız ediyor. Kavurucu sıcaklarda insanlar evlerinde kapı ve pencelerini açamıyorlar.Bu konuda haklı olarak bizleri sürekli şikayet ediyorlar ve polis sürekli uyarılarda bulunuyor.İnsanlar bu konuda haklı.Bizde rahatsız oluyoruz ama yapacağımız bir şey yok.

Bugün Buğday pazarı şehrin orta yerinde kaldığı için yük boşaltmaya veya yüklemeye gelen onlarca traktör,uzun dorseli kamyon ve Tır, ilçenin trafiğini de olumsuz etkiliyor.

"Hepsi söz verdi ama yerine getirmediler"

Tahıl ambarı konumundaki ilçemize bu Buğday Pazarı gerçekten yakışmıyor.İlçemizin nüfusu birçok ilden büyük. Hiç bir yerde bu durumda olan bir Buğday Pazarı bulamazsınız. Yıllardan beri bütün belediye başkanlarına,milletvekillerine bu sorunu anlattık. Kendilerinden yer tahsisi istedik. Hepsi söz verdi ama yerine getirmediler. Buradan sizlerin aracılığı ile bir kez daha yetkililerimize ve siyasilerimize çağrıda bulunmak istiyoruz.Bizim talebimiz; ya belediyemiz yapsın bize kiraya versin veya satsın,ya da kendimiz yapmak üzere bize şehrin dışında bir yer tahsisi sağlansın.Çünkü en büyük sorunumuz yer sorunu.Yer sağlanırsa biz iş yerlerimizi kooperatif olarak kendimiz yaparız”şeklinde konuştu.

Haber:Ziya Bozkurt