Adıyaman'da Kore Cumhuriyeti'nin insani yardımlar kapsamında sağladığı finansmanla kent genelindeki okullarda spor malzemesi yardımı projesi kapsamında 718 okula 3 bin 80 spor malzemesi dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Yenimahalle Spor Salonunda yapılan dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Kore Cumhuriyeti'nin daha önce 4 adet hafif çelik yapı okul ve 12 okula su deposu desteğinde bulunduğunu belirtti.
Kore Cumhuriyeti'nin bu yardımının aynı zamanda "Spor, Sanat ve Kültürel Etkinliklerle Tam Öğrenme" proje kapsamında önemli bir katkı sağladığını ifade etti.
Eğitimde sadece akademik başarının değil, aynı zamanda sağlıklı bireylerin yetişmesinin de önemli olduğunu vurgulayan Tosun, "Spor, Sanat ve Kültürel Etkinliklerle Tam Öğrenme" projemizin ortağı ve törenimize ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Fikret Keleş'e ve çocukların spor yapmalarını teşvik etmek ve okulların spor malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kore Cumhuriyeti'ne bu destekten dolayı teşekkür ettiğini dile getirdi.
Tören, Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan halk oyunları gösterimi ve spor malzemelerinin temsili olarak okullara dağıtımıyla son buldu.-Kaynak : PHA