Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği (ŞANDES), Ankara Kent Konseyi’nde (AKK), “Türkiye Yüzyılında Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa’nın Turizim Vizyonu” programını düzenledi.
Türkiye Yüzyılında Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa’nın Turizm Vizyonu programı geniş bir katılımla gerçekleşti.
Şanlıurfa Vakfı Genel Sekreteri Mahmut Nimetoğlu, Şanlıurfa Eski Milletvekili Vedat Melik, Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği (ŞANDES) Başkanı Cengiz Aksan, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBiR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı, Prof. Dr. Haluk Yetkin, Doç. Dr. Thomas Zimmerman, Mimar Sedat Sözer, Araştırmacı Rüştü Öcal ile Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan ŞANDES Başkanı Cengiz Aksan, Şanlıurfa’nın daha çok tanıtımının yapılması gerektiğini belirterek, bu tarz çalışmaların devam edeceğini söyledi.
AKK Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa da tarihin sıfır noktası Şanlıurfa’yı, kadim Başkent’te konuşmanın önemine dikkati çekerek, “ŞANDES, İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle önemli bir proje yapıyor. Bu projeler kentin tarihi ve kültürel tanıtımına katkı sunan uygulamalar. Birlik Haber Ajansı da bu çalışmayı Anadolu’ya aktararak çalışmaya katkı sunacak” diye konuştu.
“Türkiye Yüzyılında Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa’nın Turizm Vizyonu” programında kentin tarihsel gelişimi, kentin tarihsel zenginlikleri ve turizm potansiyeli değerlendirildi. Programda, dünyanın en eski tapınak kompleksi olan Göbeklitepe ve Harran gibi önemli turistik bölgeler ayrıntılı olarak panelistler tarafından anlatıldı.
Ayrıca konuşmacılar, Şanlıurfa’nın sahip olduğu eşsiz kültürel mirası ve bu mirası turizm açısından nasıl daha verimli hale getirebilecekleri konusunda görüşlerini paylaştı. Özellikle Göbeklitepe’nin dünya çapında bir cazibe merkezi haline gelmesinin, bölgeye olan turist ilgisini arttırdığı vurgusu yapıldı.
Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin, yalnızca tarihi zenginliklerle sınırlı olmadığı, aynı zamanda geleneksel kültür, mutfak ve el sanatları gibi alanlarda da büyük bir değer taşıdığı vurgulandı. Panelistler, bu potansiyelin daha fazla tanıtılması gerektiğini ve bölgeye yapılacak yatırımların hem yerel halkın ekonomik kalkınmasına hem de ülke turizmine büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi.