Haber Merkezi-Devlet hastaneleri Tetkik Randevularına da Onaylı Randevu Sistemi Geliyor ! Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve sağlık sisteminde yapılacak yeni düzenlemeleri açıkladı.Sağlık Bakanı Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili toplantıların sürdüğünü ve hastane ziyaretlerinin devam edeceğini, son bir aylık dönemde artan kapasite ve sorunların çözümü için yarın Çam Sakura Hastanesi’nde klinik hocaları ve asistanlarla bir değerlendirme toplantısı yapılacağını duyurdu.

Onaylı randevu sisteminin sonuçları yarın açıklanacak

Bakan Koca, bayram sonrası onaylı randevu sisteminin bir aylık sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Bu sistemin getirdiği faydalar ve gelecek adımlar hakkında detaylı bilgi verileceğini ifade etti. Koca, sistem sayesinde bazı branşlardaki sorunların azaldığını, ancak bazı branşlarda hala sorunların devam ettiğini ve çözüm için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Tetkik randevularında da onay sistemine geçilecek

Koca, tetkik randevularında da benzer bir onay sistemine geçileceğini duyurdu. Bayramdan sonra kademeli olarak devreye girecek bu sistemle, tetkik veya müdahaleye gelemeyecek hastaların yerine başka hastaların çağrılması hedefleniyor. Bu sayede MR, tomografi, kolonoskopi gibi tetkiklerin yanı sıra ameliyatlar dahil tüm randevulu işlemlerde hasta gelmezse yerine başka bir hasta çağrılabilecek.

Kuduz vakalarındaki artış ve ötenazi tartışması

Bakan Koca, kuduz vakalarındaki artışa da değindi ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiğini belirtti. Ancak ötenazi konusunda gönlünün rahat olmadığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS ve tetkik randevularında yapacağı bu yeni düzenlemelerin sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli kullanılmasına katkı sağlaması bekleniyor.  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)