KAHTASES-31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde SP’den Kahta Belediye Başkan Adayı olan Kahta’nın efsanevi belediye başkanlarından Ahmet Turanlı’nın oğlu genç Avukat M.Şükrü Turanlı,yükselişini sürdürüyor.

Seçimlerde artık son viraja girilirken,Saadet Partisi adayı Şükrü Turanlı ile Hür Dava Partisi Adayı Eğitimci Adem Yavuz’un bir anlamda yarıştığı, sürecin galibi de bu hafta sonunda netleşecek.

Sahaya biraz geç inmesine rağmen kısa zamanda Kahta'da alternatif bir siyasi güç olarak sahada aktif bir şekilde yer alan Turanlı, yükselişini sürdürüyor.

Kahta'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği saha çalışmaları ve halkla birebir temaslarıyla Kahta’da  daha önce Ak Parti’ye veya farklı partilere oy vermiş bir çok seçmen, rotasını deyim yerinde ise Şükrü Turanlı’ya çevirdi.

Genel seçim sonuçlarına AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Kahta’da AK Parti ancak 2 dönem yerel seçim kazanabildi.

Kahta’da genel seçimlerdeki başarısını birtürlü yerelde yansıtamayan AK Parti,2019 seçimlerinde koltuğunu Saadet Partisi Adayı İbrahim Yusuf Turanlı’ya kaptırmıştı. 

Turanlı'nın genç yaştaki ağabeyinin vefatı dolayısyla tekrardan aday olmaması üzerine akrabası olan Av.M.Şükrü Turanlı SP’den aday oldu.

Vefat olayından kaynaklı yaşanan aday belirleme belirsziliğinden dolayı saha geç inen Turanlı,partiyi kısa zamanda toparladı ve günden güne başarı çıtasını yükseltmeyi başardı. Saadet Partisi Kahta Belediyesini kaybetmemek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Seçime sayılı günler kala yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdüren Turanlı,ziyaretlerinde esnafla yakından ilgilenerek sorunlarını dinliyor,çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulunuyor.

Esnafın karşılaştığı zorlukları ve beklentilerini merkeze alarak, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini ifade eden Turanlı, seçim sürecinde kendilerine gösterilen ilgiden ve destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde halkla birlikte zafere ulaşabileceklerine inandığını belirten Turanlı,“Bu coşku, bu heyecan 31 Mart'ın ayak sesleri. Bizlere desteğini her fırsatta gösteren, yalnız bırakmayan hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımız şundan emin olsun. Sahadan aldığımız ihtiyaç ve taleplerle projelerimizi hazırladık.Hedefimiz daha modern, daha güzel bir Kahta. Tüm çabamız ve gayretlerimiz bu yönde”dedi.