Haber Merkezi-CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Abdurrahman Tutdere,"6 Şubat'ta o büyük yıkımda yanımızda olmayan, yıkımı yaşamayan hemşehrilerimin o zor anını görmeyen, bilmeyen ve burada olmayanlara bu kenti asla teslim etmeyin"dedi.

CHP’li Tutdere, seçim koordinasyon merkezinde konuşmasında deprem sonrası şehirde yaşanan zorlu süreçlerden bahsederek,"Değişim yolculuğuna verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum. 6 Şubat'ta yaşadığımız büyük felaketten sonra hep yanınızda oldum. O zor zamanda yaklaşık 60 gün 10 milletvekili arkadaşımla beraber yaraları sarmak için gece gündüz çalıştık. Zaman oldu hiç uyumadık. Zaman oldu araçlar içerisinde birlikte susuz aç kaldık. Zaman oldu sokak ortalarında sokak başlarında yan yana koyun koyuna yatan hemşerilerimizin cesetlerini toprağa gömdük. Zaman oldu birlikte ağladık zaman oldu birlikte enkaz başlarında enkaz altında hemşehrilerimizi kurtarmak için çıplak ellerimizle mücadele ettik buradaydık yan yanaydık hep beraberdik bundan sonra da yan yana olacağız beraber olacağız."

Adıyamanlılara çağrıda bulunarak, 6 Şubat'taki depremde yanlarında olmayanların, acıyı yaşamayanların ve o zor anı görmeyenlerin kenti teslim almasına izin vermemelerini isteyen Tutdere,"Adıyaman’ın acısını, paramparça olan yüreğini o anı yaşamayanlar anlayamaz. Bizi anlayamazlar. Bizi anlamayanlar da bizi yönetemez.

Değişim yolculuğuna verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum. 6 Şubat'ta yaşadığımız büyük felaketten sonra hep yanınızda oldum. O zor zamanda yaklaşık 60 gün 10 milletvekili arkadaşımla beraber yaraları sarmak için hemşerilerimizin o zor anını ortadan kaldırmak için gece gündüz çalıştık. Zaman oldu hiç uyumadık. Zaman oldu araçlar içerisinde birlikte susuz aç kaldık. Zaman oldu sokak ortalarında sokak başlarında yan yana koyun koyuna yatan hemşerilerimizin cesetlerini toprağa gömdük. Zaman oldu birlikte ağladık zaman oldu birlikte enkaz başlarında enkaz altında hemşehrilerimizi kurtarmak için çıplak ellerimizle mücadele ettik buradaydık yan yanaydık hep beraberdik bundan sonra da yan yana olacağız beraber olacağız.

“Bu meydandan bütün Adıyamanlı hemşehrilerime, bütün dostlarıma şu çağrı yapıyorum”

6 Şubat'ta o büyük yıkımda yanımızda olmayan, yıkımı yaşamayan hemşehrilerimin o zor anını görmeyen, bilmeyen ve burada olmayanlara bu kenti asla teslim etmeyin. Çünkü onlar sizi anlayamaz. Çünkü Adıyaman’ın acısını, paramparça olan yüreğini o anı yaşamayanlar anlayamaz. Bizi anlayamazlar. Bizi anlamayanlar da bizi yönetemez. Onun için bütün hemşehrilerime açıkça çağrı yapıyorum. Gelin Adıyaman'ımızı 31 Mart seçimlerinde birlikte, beraberce, depreme dirençli, herkes için güvenli bir kent haline getirelim.

“Bu düzenin bitmesine az kaldı”

Az kaldı arkadaşlar. Az kaldı. Bu düzenin bitmesine az kaldı. Halkına sırtını dönen, hizmet üretmeyen vatandaşlarına hor bakan bu anlayışın gitmesine az kaldı. Biz hep şunu söylüyoruz. Biz birlikte Adıyamanız. Farklılıklarımızla farklı siyasi düşüncelerimizle Hep birlikte bu topraklarda kardeşliği, birliği, beraberliği inşa edeceğiz. Tutdere herkesin adayıdır. Tutdere Adıyaman'ın adayıdır. İnşallah Adıyaman'ın da başkanı olacak. Bu birlikteliği, bu gücü, bu kardeşliği sözüm ona birileri sabote etmeye çalışıyor. Onlardan ve onlara bu meydandan bir şey söyleyeceğim. Sakın ha sakın ha bu birlikteliğe, Adıyaman'ın yaşadığı bu kardeşliğe, bu birlikteliğe hiç kimse dil uzatmasın"dedi.-Kaynak : PHA