CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere, kurayla teslim edilen kalıcı konutların hiçbirinin hazır olmadığını iddia etti ve oy için; “Depremzedenin hayalleriyle oynamayın” çağrısında bulundu.

Tutdere,Adıyaman Merkez’de Demirci Pazarı ve kuyumcu esnafını ziyaretinin ardından kalıcı deprem konutlarının teslimi ve kura çekimi hakkında verdiği röportajdaki konuşmasında,“Deprem konutları gerçekten, keşke tamamlanmış olsaydı. Keşke anahtarlar hemşehrilerime teslim edilseydi ve keşke hemşehrilerimiz bir an evvel bu konutlara yerleşmiş olsalardı. Ama geçen günkü kurada kendisine ev çıkanlar gitmişler, sormuşlar bizim evimiz hangisi diye. Demişler daha ortada ev yok. Ben de araştırdım. Gerçekten biten 5 bin ev de yok. Ama sadece seçim öncesi olmaya ki, Adıyamanlı'nın bu şekilde aklını çeler oyunu alırız diye, böyle alelacele bir kura çekmişler ve bu kurada şu anda hazır olan anahtar teslimi yapılan altyapısı, elektriği, doğalgazı çekilmiş, oturmaya hazır hiçbir ev yok.

Bu şekilde vatandaşlar seçim öncesi bir algı operasyonuyla böyle bir kurayla oyalanıyorlar, oyalandırdılar. Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Kimse depremzedenin hayalleriyle oynamasın. Evler çıkmışsa, yapılmışsa, doğalgazı, elektriği, suyu, altyapısı varsa, tamamsa bir an evvel vatandaşlarımıza teslim edin. Hemşehrilerimiz gitsinler, orada çocuklarıyla beraber güvende yaşasınlar. Yoksa sadece oy için, sadece önümüzdeki birkaç gün sonra yapılacak seçimde vatandaşın tercihlerini değiştirmek için böyle insanların hayalleriyle kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Hiçbir Adıyamanlı’nın da bu konuda mağdur edilmesine gönlümüz razı olmaz. Biz buna da müsaade etmeyiz.” 

“Kimse Depremzedenin Hayalleriyle Oynamasın”

Deprem konutları gerçekten, keşke tamamlanmış olsaydı. Keşke anahtarlar hemşehrilerime teslim edilseydi ve keşke hemşehrilerimiz bir an evvel bu konutlara yerleşmiş olsalardı. Ama geçen günkü kurada kendisine ev çıkanlar gitmişler, sormuşlar bizim evimiz hangisi diye. Demişler daha ortada ev yok. Ben de araştırdım. Gerçekten biten 5 bin ev de yok. Ama sadece seçim öncesi olmaya ki, Adıyamanlı'nın bu şekilde aklını çeler oyunu alırız diye, böyle alelacele bir kura çekmişler ve bu kurada şu anda hazır olan anahtar teslimi yapılan altyapısı, elektriği, doğalgazı çekilmiş, oturmaya hazır hiçbir ev yok.

Bu şekilde vatandaşlar seçim öncesi bir algı operasyonuyla böyle bir kurayla oyalanıyorlar, oyalandırdılar. Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Kimse depremzedenin hayalleriyle oynamasın. Evler çıkmışsa, yapılmışsa, doğalgazı, elektriği, suyu, altyapısı varsa, tamamsa bir an evvel vatandaşlarımıza teslim edin. Hemşehrilerimiz gitsinler, orada çocuklarıyla beraber güvende yaşasınlar. Yoksa sadece oy için, sadece önümüzdeki birkaç gün sonra yapılacak seçimde vatandaşın tercihlerini değiştirmek için böyle insanların hayalleriyle kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Hiçbir Adıyamanlı’nın da bu konuda mağdur edilmesine gönlümüz razı olmaz. Biz buna da müsaade etmeyiz.

Kur'a da ne hikmetse Milletvekilinize, bize de bir ev çıktığı söylendi. Ben tabii ilk bunu inanmadım. Sonra arkadaşlarla görüştüm. Gerçekmiş. Ben kamuoyunu açıkladım. Ben şu anda Adıyaman'da yakınını kaybetmiş, birinci derece akrabasını kaybetmiş, oturacak yeri olmayan, kalacak yeri olmayan, eşi olmayan, dul kalmış kadınlar var, çocuklar var. Bunlar dururken benim o kuraya dahil edilmiş olmam ve bir şekilde evin bana çıkmış olmasını gerçekten yadırgadım. Önceliği onlara versinler, hemşehrilerimize versinler. Onları evlere bir yerleştirelim. Onların önce bir barınma sorunlarını çözelim. Tüm Adıyaman'ın barınma sorunu çözülsün. Ondan sonra eğer olacaksa sıra diğerlerine gelsin. Ben bu konudaki çıkan kuradaki hakkımdan vazgeçiyorum. Vazgeçtim. O evi Afat Müdürümüzle de görüştüm. Bir sonraki kuraya tekrar koysunlar. Kimin şansına ise ona çıksın diyorum.

“Her Şey Güzel Olacak”

Adıyaman'da artık bu seçim bir parti meselesi değil, memleket meselesidir. Bütün Adıyamanlı hemşehrilerimi önümüzdeki günlerde 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeye davet ediyorum. Sandığa gidin. Şehrimizin geleceğine ilişkin oy kullanın. Değişimden yana, Tutdere'den yana oy kullanın. Bu şehri düştüğü yerden hep beraber kaldıralım. Çocuklarımız için, gençlerimiz için güvenilir, depreme dirençli ve yaşanılabilir bir kent yapalım diyorum.”

Kaynak : PHA