HÜRPOLİTİKA-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024 yerel seçimlerine hazırlanacaklarını açıklamasının ardından Kâhta’da siyasi hareketlilik başladı.

Genel seçimler dolayısıyla bu yıl geç başlayan yerel seçim çalışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Önümüzde 2024 yerel seçimleri var, bu seçimlerin de şimdiden hazırlığına başlıyoruz. Diri ve iri olacağız” ifadelerini kullanmasının ardından Kâhta’da siyasi hareketlilik başladı.

Kâhta’nın bir önceki dönem Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, daha önce hakkında sık sık çeşitli iddialar ortaya attığı, ancak uzun zamandır hakkında yazmadığı mevcut SP’li Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ile ilgili iki gün ara ile sosyal medya hesabında yapmış olduğu açıklamada, kendi döneminde yapılan İçme Suyu Arıtma Tesisini çalıştırmadığını iddia ederek,  Turanlı’ya “HES’e Kâhta’nın faydasına olan neye karşılık izin verdin” şeklinde sorarak,  “Senin Cumhurbaşkanım dediğin kazanmayacak.  Salı gününe kadar istifa etmeni bekliyorum. Kim kimler ile kapalı kapılar arkasında bir araya geldiğini fotoğrafları belgeleri ile açıklayacağım ”dedi.

Kahta02spor Kulübü başkanlığı döneminde yaptığı çıkışlarla gündem yaratan, Başkanlık görevini bıraktığı basın açıklamasında “Kahta siyasetine dizayn vermek boynumun borcu olsun ”şeklindeki çıkışıyla siyaset gireceği sinyalini veren Yıldırım, uzun süredir devam eden sessizliğini “Bence artık pisti boşaltın” diyerek isim vermeden bugün için siyaset sahnesindekilere mesaj verdi.

Yıldırım’ın bu açıklaması siyasi çevrelerce “Musa Yıldırım Kahta siyasetini dizayn etmek için düğmeye bastı ”şeklinde yorumlandı.

Eski belediye Başkanı Toprak’ın açıklamasına mevcut Başkan Turanlı cevap vermezken, Musa Yıldırım önümüzdeki süreçte nasıl bir siyaset ortaya koyacağı merak konusu oldu.

AK Parti ilçe başkanlığı görevinden 14 Mayısta yapılan seçim de aday adaylığı için istifa eden Bedir Yeni’ye yakınlığı ile tanınan ve 14 Mayıs seçimi öncesi AK Parti yönetiminden istifa ettiğini duyuran Aydın Acar’ın “ Kâhta yüz yılı başlıyor. Çok yakında” şeklindeki paylaşımı, yine 14 Mayıs’ta AK Parti’den aday adayı olan ve bu aralar sık sık TV kanallarındaki programlara katılan Sırrı Öztürk’ün “Halkımızın bu azim ve kararlılığı daha birçok değişimi beraberinde getirecektir. Hemen şimdi” şeklindeki paylaşımları, siyasi çevrelerce ve kamuoyunda Bedir Yeni ve Sırrı Öztürk’ün 10 ay sonra yapılacak yerel seçimde belediye Başkanlığı adaylığına hazırlandıkları şeklinde yorumlandı.

Kâhta’nın önemli siyasi aktörlerinden ve kamuoyunda kesin aday olacakları gözü ile bakılan Mehmet Yasin Erdem, hala yürüttüğü AK Parti Belediye Meclis Grubu Başkanvekilliğinden dolayı adaylığına ilişkin bir açıklamada bulunmazken,14 Mayıs’taki seçimde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ömer Yılancı’dan ise adaylığına ilişkin herhangi bir hareketlik yok.

Bir başka iddia ise eski AK Parti milletvekilleri Mehmet Metiner ve Ahmet Aydın ile ilgili.

Seçim sürecinde birkaç kez Kâhta’ya gelen Metiner’in Kâhta Belediye Başkanlığını düşündüğü ve yakın zamanda Kâhta’ya yerleşeceği iddiaları ortalıkta dolaşırken, Ankara siyasetinin nabzını iyi tutan bazı siyasetçiler ise Ahmet Aydın’ın Bakanlık veya AK Parti Genel Merkezinde görev almaması durumunda, Aydın’ın Cumhurbaşkanın Adıyaman Belediye Başkanı adayı olduğunun işareti olarak yorumlandı.

Haber: Ziya BOZKURT