(DÜZELTME)-KAHTA SES-Aday olup olmayacağı merak edilen Saadet Partili Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın aday olmadığı, eski belediye başkanlarından Ahmet Turanlı'nın oğlu Av.Mehmet Şükrü Turanlı’nın Saadet Partisinden aday olacağı öğrenildi.

Seçime sayılı günler kala Kahta siyasetinde taşlar yerine oturmaya başladı.Adaylığına kesin gözü ile bakılan Kahta eski Belediye Başkanlarından Abdurrahman Toprak'ın aday olmaması,yerine kardeşi Mehmet Toprak’ın aday olması sürprizinin ardından aynı aileden İsmail Toprak ise sürpriz bir şekilde BBP’den aday oldu.

Toprak ailesinde bu gelişmeler yaşanırken bir sürpriz de Turanlı ailesinden geldi.

Yakalandığı amansız hastalık sonucu durumunun ağırlaşması ve 4 gün önce tedavi gördüğü hastanede vefat eden ağabeyinin bu durumundan dolayı aday olup olmayacağı belli olmayan Saadet Partili Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın aday olmayacağı,eski belediye başkanlarından Ahmet Turanlı'nın oğlu Av.Mehmet Şükrü Turanlı’nın SP'den aday aday olacağı öğrenildi.

Eski belediye Başkanlarından Yasin Erdem aday olmayacağı öğrenilirken,adaylık için günlerdir istişare toplantıları düzenleyen Kahta siyasetinin iki önemli ismi Ömer Yılancı ve Musa Yıldırım’ın ise nasıl bir yol izleyecekleri ise merak konusu.