mahmut.tekin @ hurpolitika.com

BİNGÖL’ÜN genel nüfus 283 bin 556, merkez nüfusu 171 bin 752,ADIYAMAN'IN genelde nüfusu 635 bin 169,merkez nüfusu 316 bin 140.ADIYAMAN illere göre nüfus sıralamasında 32. Sıradayken, BİNGÖL 62.

Sırada;

171 bin nüfuslu BİNGÖL'E, 500 oturma kapasiteli İL HALK KÜTÜPHANESİ, içerisinde 65 bin kitap, 100 kişilik cep sineması, eğitim atölyesi, çocuk bölümü, kent arşivi 7 gün 24 saat çalışma alanı.

Bize çağ atlatanlara soralım şimdi; Bizde var mı, böyle bir hizmet?

Biz ne yaptık? 56 yıl önce o günün ihtiyacına göre yapılan kütüphane binamızı yıkıp, o daracık yere yenisini yaptık! Yapmayın-etmeyin günümüzde burada kütüphane olmaz, daha büyük alanda, çok amaçlı bir kütüphane yapın diyip, eski otogarın yaklaşık 6 bin metrekarelik yerini de gösterdik!

Bizi bir vatan haini ilan etmedikleri kaldı!

MALATYA merkez çarşısının yeniden inşa projesine” TRAMVAY HATTI “DA eklenmiş. Projede 11 bin 275 bağımsız bölüm içerisinde 3 bin 600 konut, 7 bin 675 ticari alan olacakmış.

Bir tarafı KARADAĞ’DA bir tarafı PİRİN’DE yeniden yapılaşan ADIYAMAN için TRAMVAY hattı gerekli mi? Bu kenti yönetenlerin takdirine bırakıyorum. Çıksınlar iki laf etsinler, EVET veya HAYIR desinler, vatandaşın bu beklentisine bir cevap versinler!

“ADIYAMAN İL VE İLÇELERİ EĞİTİM VAKFI” 1986 yılında kurulmuş. O günden bu güne hiçbir bölge ve siyasi ayrım yapmadan, ANKARA KARANFİL sokakta ki kendi binasında tüm ADIYAMANLILARA hizmet vermeye devam ediyor.

Bilhassa depremden sonra ADIYAMANLILARIN buluşma, dayanışma, dertleşme ve hasret giderme merkezi olmuş.

ŞEVKET GÜRSOY başkanlığında, bir-birinden özverili yönetim kurulu üyelerinin ortak yürüttükleri çalışmalarla depremden sonra çok güzel şeylere imza atılmış.

VAKIF-DERNEK-KİŞİ- ve bir takım STK’larla kurmuş oldukları diyalogla sağladıkları yardımları, yardıma muhtaç insanlarımıza kavuşturan VAKIF;

DEPREMDEN hemen sonra, giyim, gıda, battaniye, çocuk oyuncağı ve birtakım zorunlu ihtiyaçlardan oluşan 28 TIR ADIYAMAN ve ilçelerine yardım göndermiş.

Bu yıl yaklaşık 190 öğrenciye burs sağlanırken, tedaviye gelen hastalarla bire-bir ilgilenilmiş, Şehir Hastanesinde yatan yaklaşık 350 hasta ziyaretine gidilip bir-bir ilgilenip ihtiyaçlı olanların ihtiyaçları giderilmiş. Ev tutmada ve eşya alımlarında depremzedelere öncülük edilirken, 6 ay yemek de verilmiş,2 adet Anaokulu ve bedensel engelliler için de konteynerin yanında birçok kırtasiye yardımı yapılmış.
VAKIFTA yan-yana, karşı-karşıya gelen birçok hemşehrimiz bir-birini tanımaktan mutlu olurken, bazen aynı bölgenin insanları yan- yana gelip bir- birlerini tanımazken, hısım-akraba çıkanlarda oluyor!

DEPREMDEN sonra bu VAKFIN değeri, gerekliliği daha iyi anlaşılmış!

Bura da zaman- zaman yapılan “ETLİ KÖFTE” şimdinin ÇİĞ KÖFTESİ acısıyla, tadıyla, gerçek lezzetiyle insanı ADIYAMAN'A götürüyor!

VALİMİZ OSMAN VAROL HAKKINDA YARGITAY KARARINI VERDİ…

Yerel basın da rastlanmadı, bu haberi de benden duymuş olun; YARGITAY MENZİL ŞEYHİNİN 13 Temmuz da ki cenaze törenine katılan VALİMİZ OSMAN VAROL hakkında başvurunun işleme konulmamasına ve cenaze törenine katılmasının “SUÇ UNSURU” oluşturmadığına karar verdi.

Bilindiği üzere, HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ, MENZİL TARİKATI ŞEYHİNİN cenaze törenine katılan VALİMİZ OSMAN VAROL hakkında, “ANAYASAYI İHLAL” “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA” ve “677 SAYILI TEKKE ve ZAVİYELER KANUNUNA” aykırı davrandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu!