KAHTASES-HÜDA PAR Kâhta Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı yoğun katılım ve coşku ile gerçekleşti.

Kahta HÜDA PAR’dan miting gibi SKM açılışı.

HÜDA PAR Kahta Belediye Başkan Adayı Adem Yavuz’un Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı, halkın yoğun katılımıyla miting havasında gerçekleşti.

Karşıyaka Mahallesi El-Kahtavi Caddesi üzerinde gerçekleşen HÜDAPAR seçim koordinasyon merkezi açılışında HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, İl Başkanı Mustafa Yetiş, HÜDA PAR İl, İlçe Yöneticileri ve kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı.

Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını HÜDA PAR Kâhta İlçe Başkanı İrfan Demiral yaptı.

Kâhta’nın bütün sorunlarını bildiklerini, çözmeye de iradeli olduklarını belirterek,”Bizler başta sırtımızı Allah’a sonra da sizlere dayadık oylarına talip olduk, olmaya devam edeceğiz inşallah. Burada toplanan her bir ferdimiz Allah’ın izni ile 31 Mart’ta patlatacaktır inşallah. Biz buna inandık buna güvendik. Kâhta’nın bütün sorunlarını biliyoruz, çözmeye iradeliyiz ”dedi.

Konuşmasına 6 Şubat depremi ve İsrail’in Gazze’nin işgaline değinerek başlayan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam ise Gazze’de tarihte eşi benzeri görülmemiş bir vahşet yaşandığına dikkat çekerek bu vahşetin unutulmayacağını, unutulmaması için ise gür bir sesle dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Yerel yönetimlerin önemine değinen Sağlam, ”İdarecilerin emin olması lazım. Eskiden belediye başkanı demezler Şehrül-Emin derlerdi. Sandık başına gittiğimizde emin olduğunu düşündüğümüz insanlara oy vermek zorundayız. Eğer bu insanlar emin değil ise verdiğimiz vekâleti kendi şahsi menfaati için kullanacaktır. Birde seçeceğimiz idarecilerin adil olması lazım. Her kesin belediye hizmetlerinden eşit bir şekilde faydalanma hakkı vardı. Hizmet edeceği insanların kimliğine, cinsiyetine, inancına bakmayacak. İnşallah HÜDA PAR belediyeciliğinde her kes bu haktan adil olarak faydalanacaktır. Belediye başkanı seçeceğimiz kişilerin liyakatli olması gerekir. Biz bu ilkeleri göz ardı edersek kendi elimizle kendimize kötülük etmiş oluruz. O yüzden seçeceğimiz insanın hem emin, hem adil, hem layık olması lazım. Kahta için bu vasıfları taşıyacak Adem Yavuz kardeşimizi bugün sizin karşınıza çıkardık.”dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam’ın konuşmasının ardından büyük kalabalık kitlenin ve özellikle gençlerin coşkulu tezahüratları altına platforma çıkan Belediye Başkan Adayı Adem Yavuz ise ağabeyi merhum Mehmet Yavuz hatırlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Yavuz, ısınma turlarının bittiğini, asıl yarışa bugünden itibaren başlayacaklarını belirterek,”Bugünden sonra en hızlı koşumuzu yapacağız bugünden sonra. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sadece hazırlık paslarıydı. Asistlerinizi bekliyorum golleri atacağım inşallah.”

Saha çalışmalarında yeril yönetim hizmetleri ile hakkında vatandaşların büyük bir memnuniyetsizliği karşılaştıklarını söyleyen Yavuz,”Yaklaşık 3 aydır sahadayız. Binlerce insanımızla dokunduk. Oy veren vermeyen vatandaşlar yerel hizmetlerden memnun değil. Kâhta halkı hem merkezi hükümet hem de yerelde gerekeni yaptı. Ancak halkımızın bu teveccühüne vefa gösterilmedi. Ne merkezi yönetim ne de yerel yönetimler. Biz hep görmezden geldiler. Evet, bir şeyler yapıldı, görüyoruz. Ancak teknoloji çağındayız. Dünya küçük, her tarafa ulaşabiliyoruz. Batı da yapılan yatırımları biliyoruz, görüyoruz, Adıyaman’ımıza neden yeterince yatırımlar yapılmıyor. Bu kadar vefa ve cefaya rağmen neden bu hizmetleri bizden esirgediniz? Niye hiçbir şey yapmadınız, niye yatırım yapmadınız demiyoruz. Başka yere niye yatırım yaptınız da demiyoruz. Tabi ki yapacaksınız. Neden bizim memleketimize yapmıyorsunuz diyoruz. Bunu sorguluyoruz, sizlerin de sorgulamanızı istiyoruz.”

Projelerin bir kısmını vatandaşlarla paylaşan Yavuz, diğer projelerini de süreci içersinde koordinasyon merkezinde anlatacaklarını, Kahta’nın sorunlarının tamamına hakim olduklarını, bu sorunları çözme noktasında yeterli irade ve kararlığa sahip olduklarını belirterek,”Biz Kahta’nın belediye başkanlığına hazırız. Hizmet üreteceğiz. Bu hizmetleri de en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Çünkü biz gözü karayız. Göz karalığımızı bağımsız, bağlantısız, hür ve özgür olumuzdan alıyoruz. Çünkü bizim kimseye minnet ve diyet borcumuz yok. Gözümüzde gönlümüzde tok. Biz ücretimizi Alemlerin rabbi olan Allah’tan bekleriz sadece.”

Belediyenin malını yetimin malı beytülmal olarak göreceklerini söyleyen Yavuz,”Kâhta’mızın çehresini ve halkımızın geleceğini bugün sizlerin bu samimi destekleriniz ile daha da güzelleştirme inancım bir kez daha artmıştır. Biz yalan söylemeyeceğiz. Biz sizi kandırmayacağız. Belediyenin malını yetimin malı beytülmal olarak göreceğiz ve o beytülmal den bir hırka aşıranın savaşta şehit olsa bile cenneti göremeyeceğinin bilinci ile hizmet edeceğiz. Projelerimizle Kahta yeni baştan değişecek, yeni bir Kahta olacak inşallah. Bir dönemin sonu yeni dönemin başlangıcı olacak. Size ve ekibime olan güvenim tamdır. Sizlerin huzurunda ekibime şunu söylemek istiyorum; Allah için, ola ki yanlışa düşersem eğer yanılırsam beni uyarmaktan, beni düzeltmekten asla geri durmayın. Size dürüst ve adil olacağım söz veriyorum. ve bu konuda da sizlerden de bir söz isteyeceğim. Doğruluk üzere olduğum sürece beni desteleyeceğinize, yanlışa düştüğümde de beni düzelteceğinize söz veriyor musunuz?” şeklinde konuşmasına kalabalık “söz” şeklinde cevap verdi.

HÜDAPAR beledîciliğinde hiç kimsenin kendisine haksızlık yapıldığını veya torpil yapıldığını diyemeyeceğini söyleyen Yavuz,”Bu konuda Allah’a verdiğimiz bir söz vardır, bir dua vardır. Diyoruz ki; Allah’ım öyle bir duruş ver ki hiç kimse hiçbir düşmanımız bize kendisine haksızlık yapılacağı endişesine kapılmasın. Allah'ım bize öyle bir duruş ver ki; hiçbir dostumuz kendisine iltimas geçeceğimiz şeklinde bir ümide kapılmasın ”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından SKM binası yapılan dua ve kurdele kesimi ile hizmete açıldı.