KAHTASES-Adıyaman Üniversitesi tarafından İsrail'in Filistin’de uyguladığı katliam ve soykırıma dikkat çekmek amacıyla “Dünden Bugüne İsrail Sorunu ve Filistin” paneli düzenledi.

Mustafa V. Koç Konferans Salonundaki panele Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar’ın yaptığı panelde Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fadıl Ayğan, ADYÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seydi Vakkas Toprak ve ADYÜ Uluslararası Öğrenci Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Muhammed Karakuş konuşmacı olarak yer aldı.

Sayı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını Prof. Dr. Hamdi Gündoğar gerçekleştirdi.

Gündoğar: “Uzun süredir devam eden İsrail ve Gazze arasındaki çatışmanın yarattığı acı yalnızca bu topraklarda yaşayan insanlar için değil tüm dünya için bir yürek burkucu gerçekliktir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından panelistler sunumlarını gerçekleştirdi.

“Kur’an-ı Kerim’de İsrailoğulları”, “Kudüs’ün Önemi”, “Filistin Topraklarının Tarihi Süreci” ve “Gazze’deki Dram” konularının ele alındığı panel geniş bir katılım buldu.

Panel sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın panelistlere teşekkür belgesi takdim etti.