KAHTASES-Adıyaman'da yüksek rakımlı yaylalarda organik yöntemlerle üretilen geven balı hasat edilmeye başlandı.
Adıyaman'da bin 500 ailenin geçimini sağladığı ve bin bir emekle üretilen üretilen geven balı hasat edilmeye başlandı.
Yüksek rakımlı yaylalarda üretilen geven, kekik ve çiçek balları ailelerin geçimlerini sağlaması için bir iş kapısı da oluyor. Adıyaman da 85 bin arı kolonisinden 900 ton bal üretimi gerçekleştiriliyor.Balın yanı sıra polen, propolis, perga, arı zehri ve kısmen arı sütü üretimi yapılıyor.
Beraberinde Adıyaman Gölbaşı ilçe temsilcisi Mehmet Yaşar Adıyaman Gölbaşı ilçesi ile Malatya Doğanşehir ilçe sınırında ki yaylalarda sağım yapan arıcıları ziyaret eden Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği başkanı Mehmet Yaşar Yiğit,bal ve arı ürünlerini yetiştiren yetiştiricilere bereketli ve kazançlı bir sezon diledi,bal durumu üretimi hakkında bilgi alarak arıcılarla birlikte bal sağımı gerçekleştirdi.
Başkan Mehmet Yaşar Yiğit, her zaman ve her yerde ilçe temsilcileri ile birlikte Arıcılarımız ın yanında olacağını ve yaşadıkları sorunları yerinde tespit edip ilgili makamlara bildirip Adıyaman da arı ürünlerinin üretiminin arttırılması istihdamın oluşturulması ve üretilen ürünleri marka haline getirip pazarlanması konusunda ilgili kurum ve kuruluşların desteğine ihtiyaç duyulduğu belirtti.