KAHTASES-Adıyaman’da ilk serebral palsili Uzay Mühendisi Turgay Karakaş'ın konuşmacı olarak katılımıyla "İmkânsız diye bir şey yok. Sadece biraz zaman alıyor" konulu konferans düzenlendi.

Perre Uygulama Oteli Konferans Salonu ve Adıyaman Valiliği Konferans Salonunda iki oturum olarak gerçekleştirilen seminere İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Tosun, İl Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve okul/kurum yöneticileri katıldı.

Özel çocuklara öyküsüyle ilham veren Uzay Mühendisi Turgay Karakaş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans öncesinde hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun,uzayın derinliklerine yönelik insan arzusunun, insanlık tarihindeki en büyük keşiflerden biri olduğunu vurgulayarak, genç mühendisin başarısının ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki ilerleyişine önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Serebral Palsili Uzay Mühendisi Turgay Karakaş, "İmkansız Diye Bir Şey Yok" adlı konferansında yaşam öyküsünü paylaştı. Küçük yaşlarda önüne çıkan engellere rağmen sadece isteme arzusu ile yola çıkan Karakaş, eğitim hayatından iş hayatına kadar elde ettiği başarıları dinleyicilerle paylaştı. Türkiye'nin ilk uzay mühendisi olarak başarı dolu bir kariyer süren Karakaş, yoğun ilgi ve alkışlarla karşılandı.