KAHTASES-Adıyaman'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) irtibat ofisi hizmete girdi.

Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan Adıyaman’da Avrupa Birliği aracılığı ile sağlanacak desteklerle ilimiz çiftçisine ve yatırımcısına, hedeflerini gerçekleştirme fırsatı sunacak olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Bürosu  Adıyaman Valiliği bünyesinde hizmete açıldı.

Adıyaman Valiliği konferans salonunda gerçekleşen TKDK irtibat bürosu açılış ve IPARD 3 tanıtım programına Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisinin açılmasıyla; Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortak fonu kapsamında yürütülen Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Yardım Aracı (IPARD) Programı desteklerinden ilimizdeki yatırımcılar ile çiftçilerimiz de faydalanmaya başlayacak.

Protokol konuşmalarının ardından kırsal kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi ile IPARD III tanıtım programı ve desteklemeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Törende konuşan Adıyaman Valisi Dr.Osman Varol,IPARD kapsamında çiftçilere verilecek desteklerle tarımda üretim ve verimliliğin arttırılmasını, kırsal kalkınmanın teşviki ile yerel kalkınma ve yerinde istihdamı hedeflendiğini belirterek," Adıyaman keşke daha önce bu bölgede hakim olsaydı, eminim Adıyaman bundan çok güçlü bir şekilde istifade ederdi. Bu programdan faydalanarak hayallerimizi gerçekleştirme imkanımız olacak. TKDK ofisinin ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.