KAHTASES-Adıyaman'da "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte, coğrafi işaretli ürünler ve yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

"Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ile Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde Adıyaman Üniversitesinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte,çiğ köfte, içli köfte, kavurmalı hıtap, Adıyaman tava, tavuklu pilav, kavurmalı pilav, yarpuzlu köfte, tevenk sarması, dövmeç, meyir çorbası, mahluta çorbası ve ekşili köfte gibi asırlık lezzetler katılımcılara ikram edildi.

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol burada yaptığı konuşmada gastronominin son yıllarda kültürel mirasın bir parçası olduğunu, turizm hareketliliğin artmasının en belirleyici faktörlerinden biri haline geldiğini söyledi.

“Zenginliklerimizi Tanıtma Konusunda Arzu Ettiğimiz Noktada Değiliz” diyen Vali Varol: “Gastronomi Adıyaman için çok önemli. Çok zengin bir mutfağa sahip olan Adıyaman’ın bu zenginliğini sokağa yansıtma ve geniş kitlelere ulaştırma noktasında arzu ettiğimiz noktada değiliz. Zengin mutfağımız ve lezzetlerimiz bu şekilde ancak evde yaşayan bir kültür olarak devam eder. Bu zengin kültürümüzü doğrudan sunuma kazandırmak ve Adıyaman için olabildiğince istihdam ve kazanca çevirmek gerekmektedir.” dedi.

Konuşmaların ardından Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi.

Katılımcı firmalara teşekkür belgelerinin takdiminin ardından Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde hazırlanan yemeklerin sunumu ve tadımı yapıldı.