Haber Merkezi-Adıyaman Altınşehir Camii'nde yatsı namazı sonrası toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, protestoların odağı olan McDonald'sın da bulunduğu Gökkuşağı Caddesi'nde protesto yürüyüşü kararı alınca emniyet alarma geçti.

AGD Adıyaman Şubesi Başkanı Mehmet Gezici ve bazı STK’lar öncülüğünde Adıyaman Altınşehir Mahallesi’nde bulunan Altınşehir Camii’nde yatsı namazı sonrası İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırılarının protesto etmek amacıyla bir grup tarafından toplantı ve yürüyüş gerçekleştirildi. Altınşehir Camii’nden kılınan yatsı namazı sonrası toplanan grup, dışarıda bekleyen kadın ve çocukların da katılımıyla birlikte pankart ve dövizlerle slogan atarak Gökkuşağı Caddesi üzerinde yürüyüşe başladı. Cadde üzerinde yer alan pek çok kafe ve restoran arasında yer alan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde protesto ve eylemlerin odağı haline gelen McDonald’s şubesinin de bulunması nedeniyle polis tarafından hem cadde üzerinde hem de McDonald’s önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Protestocu grubun McDonald’s önüne gelmesiyle birlikte içeride bulunan müşteriler kaçışırken, iş yeri çalışanlarının da bir tezgahın arkasına toplanarak saklandığı gözlendi. Kısa süreliğine gruptan bir iki kişinin fevri davranışı dışında olumsuz bir durum yaşanmazken, grup yürüyüşüne aynı cadde üzerinde bulunan Safvan bin Muattal Kız Yurdu’na kadar devam etti. Cadde üzerinde bulunan yerli markaları alkışlayarak destek veren gruba çevrede oturan vatandaşlardan da destek geldi.
Yürüyüşe katılan STK’lar adına bir açıklama yapan AGD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici’nin konuşması şöyle: “Düşmanın zelil olduğu günleri bizlere gösteren Allah’a binlerce hamd olsun. Müslümanların izzetini tutup kaldıran Allah’a esması adedince hamdolsun. Çiğnenen kutsallarımızı yücelten Allah’a yarattıkları adedince hamdolsun. Selam olsun, Allah’a verdiği söze sadık kalanlara. Selam olsun, azimleriyle düşmanı hezimete uğratanlara. Selam olsun, bir volkan olup işgale karşı patlayanlara. Selam olsun, hiçbir kaybın korkutamadığı yiğitlere. Selam olsun, İzzeddin Kassam’a, Şeyh Ahmed Yasin’e, Abdülaziz Rantisi’ye. Selam olsun, Fahri Yaldız’a, Mavi Marmara şehitlerine. Selam olsun, Kudüs’e, Ramallah’a, El Halil’e. Selam olsun, Gazze’ye, Nablus’a, Cenin’e. Selam olsun, Ebu Ubeyde’ye ve binler selam olsun, ümmetin onurunu kurtaran Hamas’a"şeklinde konuştu.