KAHTASES-Agricultural University of Tirana’dan gelen bir grup akademisyen,Kahta Ziraat Odasını ziyaret etti.

Erasmus+ KA171 personel hareketliliği kapsamında Agricultural University of Tirana’dan Adıyaman Üniversitene ders verme hareketliliğine gelen Doç. Dr. Valbona Hobdari, Dr. Esmeralda SHERKO ve Dr. Jonida BITIRKU, Adıyaman Üniversitesi Öğretim üyeleri Doç.Dr.Gökhan Büyük ve Dr.Ceren Ayşe Bayram ile beraber, Kahta Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret ederek, Kahta ilçesinde yapılan tarımsal üretim hakkında bigi alışverişi bulundular.

Daha sonra Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı rehberliğinde Türkiye’nin en büyük kapama ceviz bahçesi ZNT Tarım ziyaret eden heyete, Firma yetkilisi Tarık Kubilay tarafından bahçe kurulumu, bakımı ve üretim aşamaları konusunda ceviz bahçesi gezilerek ziyaretçilere bilgi verildi.

Daha sonra ilçenin büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve badem üretimi alanındaki önder çiftçilerinden Fehmi Turanlı’ya ait badem bahçesine ziyaret gerçekleştiren konuk heyete, ev sahibi Fehmi Turanlı tarafında badem yetiştiriciliği konusunda ziyaretçilere bilgi verdi.

Konuk heyetin ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı,”Arnavutluk’tan ilçemize ziyarette bulunan yetkililerle ortak projeler yürütülmesi konusunda mutabık kalındı. Yapılan ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi.