KAHTASES-Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Adıyaman'da öğrencilerle bir araya geldi.

Adıyaman Perre Uygulama Oteli Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelerek uzay yolculuğunun detaylarını anlatan Alper Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaştı. Gezeravcı, uzayda nasıl beslendiklerini, dinlendiklerini, spor yaptıklarını ve bilimsel çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Öğrencilerin ve katılımcıların büyük bir coşkuyla karşıladıkları ilk uzay yolcumuz Alper Gezeravcı, "Bu haklı gururu detaylarıyla sizlerle paylaşmak bir lütuf değil, sizlere anlatmak bizlerin boynumuzun borcudur. Çünkü bu görevin hak sahibi, öznesi, merkezi sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde ilk defa yapmış olduğu bu uzay görevinde birleşmiş milletlerin bünyesinde bayrağını dalgalandıran 193 tane ülke olmasına rağmen kendi insanını uzaya gönderebilmiş ve uzayda bilimsel çalışmalar yapabilmiş 22'nci ülke oldu."

Gezeravcı, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Ayakta kalma azminizle, duruşunuzla hepimizi duygulandırdınız ve verdiğiniz mücadele hepimize ilham kaynağı oldu." dedi.

2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uzay hedeflerinin paylaşılması konularında da bilgi veren Gezeravcı, "Bugün burada mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız, sizlerle paylaştığımız uzay alanındaki başarımız, 10 hedeften sadece birisidir. Yakın tarihte hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelecek olan uzayla ilgili ülkemizin gerçekleştirdiği, mutluluğunu ve gururunu yaşayacağımız nice haberleri duymaya devam edeceğiz." dedi.