KAHTASES-Hububat alım fiyatları açıklandı. İlk tepki Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu’dan geldi.Turanlı ;”Gel de bu fiyatlarla üretim yap! Bu fiyatı belirtenlere soruyorum acaba Hiç buğday arpa tarlasını gördünüz mü verilen emeği biliyormusunuz yapılan masrafı biliyormusunuz bir kilo buğday 9 lira bir ekmek 10 lira?”dedi.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatları bu sezon Tarım Bakanlığı ve TMO tarafından yazılı olarak sessiz sedasız açıklandı.

Ekmeklik Buğday için 9,25 TL/kg ve makarnalık buğday için 10 TL/kg fiyat belirleyen TMO, arpa fiyatını 7,25 TL/kg olarak belirledi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı,fiyatların belli olmasından sonra sosyal medya hesabından şu yorumu paylaştı:

"Gel de bu fiyatlarla üretim yap.Köylünün çiftçinin emeğinin karşılığını vermezlerse tabiki köyde çifçilik yapan insan kalmaz, bütün ülkenin yükü üreten köylünün sırtında, köye gidin üreten insanların hangi şartlarda üretim yaptığını görün.

Bu fiyatı belirtenlere soruyorum; acaba Hiç buğday arpa tarlasını gördünüz mü verilen emeği biliyormusunuz? Yapılan masrafı biliyormusunuz? Bir kilo buğday 9 lira bir ekmek 10 lira?"

"Alım fiyatları biran önce yükseltmelidir"

Açıklanan fiyatın üretim maliyetin çok altındaolduğunu ve TMO'unun biran önce fiyatları yükseltemesini isteyen Başkan Turanlı,açıklmasının devamında şunları kaydetti;

“KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR” sözü lafta kalmayacak, hep birlikte samimi olacağız. Çiftçinin, köylünün ülke için verdiği çaba ve emeği göz ardı edilemez.Açıklanan fiyatlar çiftçilerimizin üretim maliyetinin altındadır en kısa sürede TMO alım fiyatlarını yükseltmelidir”şeklinde tepki gösterdi