KAHTASES-Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği'nde görev yapan polis memuru S.U.Ş,Polis Merkezi Amiri (K.Ü) ve Asayiş ŞubeMüdürlüğü Ekipler Amiri (G.Ö)’yü ağır yaraladı.

Ağır yaralı olarak Araştırma Hastanesine kaldırılan Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş ŞubeMüdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.,hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti.

Olayı gerçekleştiren Polis Memuru S.U.Ş'nin görevli personel tarafından bacağından vurulara ketkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

Olaya ilşkin Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklmada şu ifadelere yer verildi;

"Bugün saat 20:15 sıralarında, İlimiz Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapanPolis Memuru (S.U.Ş), kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri (K.Ü) ve Asayiş ŞubeMüdürlüğü Ekipler Amiri (G.Ö)’yü ağır yaralamıştır.

Olayın faili Polis Memuru (S.U.Ş), görevli personel tarafından bacağından vurularaketkisiz hale getirilmiş ve gözaltına alınmıştır.

Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz (K.Ü) ve EkiplerAmirimiz (G.Ö) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehitolmuştur.

Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır vebaşsağlığı diliyoruz.

Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Konuyla ilgili X hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise saldırıyı gerçekleştiren polis memurunun etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığını açıkladı.

 FETÖCÜ Tartışması İddiası

Olayın faili polis memurunun FETÖ’den yargılandıktan sonra mesleğe geri döndüğü ve tartışmanın bu sebeple yaşandığı iddia edildi.