KAHTASES-Kahta’da kurban bayramı sonrası çöp konteynerlarından yayılan yoğun koku, birçok mahallede rahatsızlığa yol açıyor.

Kahta Belediyesi,kurban bayramının ardından konteynerleri temizlenmeyince çevreye kötü kokular saçmaya başladı.

Haber merkezimize ulaşan vatandanşlar,çöp konteynerlarından yayılan kokunun, özellikle sıcak havalarda daha da arttığını ve balkonlarında oturmalarını imkansız hale getirdiğini dile getirdiler.

Rüzgarlı havalarda ve çöp konteynerlerinin boşaltılması sırasında kokunun daha da yayıldığını belirten vatandaşlar, bu durumun hem sağlıklarını olumsuz etkilediğini ifade ettiler.

“Düzenli Temizlik ve Hijyen talebi”

Vatandaşlar,Kahta Belediyesi'nden sorunun en kısa sürede çözülmesini ve çöp konteynerlarının düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilerek hijyeninin sağlanmasını talep ettiler.

“Günde bir kez toplanıyor “

Çöp toplama araçlarının haftada bir gün geldiğini fakat konteynerlerin kısa sürede dolduğunu,konteynerden taşıyan çöplerin etrafa yayıldığını belirten vatandaşlar,çöplerin günde en az iki kez toplanması istediler.

“Kağıt toplayıcılar çöpleri etrafa saçıyor”

Suriyeli kağıt toplayıcıların ağzı kapalı poşetleri yırtarak içindeki atıkları çevreye saçtıklarını belirten vatandaşlar, ”Kağıt toplayıcılar çöplerin içlerini, poşetlerinin ağzını açarak kağıt arıyor,haliyle ağzı açılan, dağılan poşetlerdeki zararlı atıklar havaya karışıyor, kokusu rahatsız edici boyuta ulaşıyor”Şeklinde ifade ettiler.