KAHTA SES-Depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Adıyaman’da, depremzedeler yapımı tamamlanan kalıcı konutlarına yerleşmeye başladı.

Adıyaman’da binlerce binanın yıkıldığı ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde bitirilen konutların kuralarının çekilmesinin ardından, kurada ismi çıkan hak sahibi depremzedeler evlerine taşınmaya başladı.

aylardır konteyner ve prefabrik kentte yaşamlarını sürdüren depremzedelerin ev ortamına kavuşan mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Adıyaman Valisi  Dr. Osman Varol, Örenli kalıcı afet konutlarındaki evlerine yerleşen Sonuç ailesini ziyaret edip hayırlı olsun dileklerini iletti.

Sonuç ailesi ile çay eşliğinde sohbet eden Vali Osman Varol,”Ailemizi yeni yuvalarında mutlu ve huzurlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Ailemize yeni ve sıcak yuvalarında sağlık, huzur ve mutluluklar diliyoruz. Güle güle otursunlar.Devletimizin güçlü desteği ile Adıyaman'da hak sahibi vatandaşlarımızın tamamına anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz demeden gayretli çalışmalarımıza devam edeceğiz”diye konuştu.