KAHTASES-Peygamber Efendimiz'in ölümünden sonraki dönemde 4 halifeden biri olan Hz. Ömer'in yaşamını konu alan Kahta Kültür Merkezi’nde sahnelendi.Oyunun dekoru ve oyuncu kadrosuyla görselliği ve savaş sahneleri izleyenleri Bin 400 yıl öncesine götürdü.  

Kahta Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortak organizasyonunda,Hz. Ömer’in hayatından önemli kesitlerin sahnelendiği tiyatro oyununda, zaman zaman duygusal anlarda yaşandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler tiyatro grubu tarafından sergilediği,izleyicilerin zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı tiyatro oyununda Hz. Ömer'in farklı inançlara sahip insanlar ve farklı etnik kökenlerden gelen kişilere karşı adil ve merhametli tutumu da işlendi. Hz. Ömer'in adaletinin sadece Müslümanlarla sınırlı kalmadığını, aksine tüm insanlar için eşit hak ve adalet talep ettiğini gösteren bu sahneler, izleyicilere hoşgörü ve anlayışın önemi aktarıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, program sonrası yaptığı konuşmada, “ İslam halifelerinden Hz. Ömer'in yaşamını konu alan bu anlamlı tiyatro oyununun halkımızla buluşturmamıza destek veren Kahta Kaymakamımız Sayın Selami Korkutata’ya, İlçe Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Can Hallaç’a ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Fahri Doğan’a teşekkür etmek istiyorum.Böylesine anlamlı etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” Şeklinde konuştu.