KAHTASES-HÜDA PAR’ın Vatandaşlık Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, Meclis'e sunuldu.

Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis’e sunulan “Vatandaşlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin ayrıntılarını paylaştı,siyasi partilerden destek istedi.

Ramanlı, “Biliyorsunuz insanlığa karşı işlenen suçları soruşturmak uluslararası sözleşmelerle bütün ülkelere tanınan bir haktır. Bunun yerlisi, yabancısı, yeri, yurdu yoktur. İnsanlığa karşı işlenen suçların mağduru bütün insanlık olduğu için her ülke kendi yargısı eliyle insanlığa karşı suç işleyen soykırım işleyen organizatörününden failine azmettireninden liderine kadar herkesi yargılama hakkına sahiptir. Peki ülkemizde durum ne? Bizim de böyle bir hakkımız var. Ceza kanunumuzda adalet bakanının talebi ile soykırım suçuna ortak olan liderinden organizatörüne kadar failinden azmettiricisine kadar herkesi yargılayabilme hakkı var. Ama Adalet Bakanının bu yöndeki bir talimatı şart koşuluyor. Uluslararası ilişkiler, ülkeler arası diplomatik münasebetler sebebiyle belki bugüne kadar Adalet Bakanlığı bir irade sergilememiş olabilir. Bu da eleştirilecek bir konudur. Zira Gazze meselesi bütün siyasi partilerin ortak iradesiyle görülüyor ki hepimizin ortak bir mesuliyetidir. Bunun a partisi b partisi yoktur. Hükümeti de elbette bunun dışında tutmuyoruz, ama bugüne kadar bir somut adım atılmadığını da üzülerek müşahede ediyoruz.

Televizyon ekranlarından her gün bombalanan çocuklar, kadınlar, yaşlılar maalesef bizim yargımızı harekete geçirmeye yetmiyor. Çünkü adalet bakanının bu yönde bir talimatı yargıya ulaşmıyor. O halde dedik; madem yargı millet adına yargılama yetkisini kullanıyor, madem bizler milletin temsilcisiyiz, hükümetin ülkeler arası diplomatik ilişkilerin bozulmasından endişe etmesi sebebi ile böyle bir adımı atmaması da madem bir vaka, o halde yargılama yapılabilmesi için Meclis kararının da yetmesi gerekiyor. Bir maddemiz buna ilişkindir.

Yani Meclis’in karar almasıyla yargı harekete geçebilmeli ve bu siyonist barbar çetenin insanlığa karşı islemiş olduğu suçların yargılaması bizim ülkemizde de yapılabilmeli. Haklarında yakalama kararı çıkarılabilmeli ve şayet yakalanabilirlerse tutuklanmalıdırlar.” dedi.

“Gazze’de masumların katledilmesi için oluşturulan orduya yazılan kişiyi vatandaşlıktan atalım”

Türkiye’de çifte vatandaşlığın mümkün olduğunu hatırlatan Ramanlı, “Çifte vatandaşlık sebebiyle ister Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olsun ister Siyonist işgalci rejimin vatandaşı olsun gidip Gazze’de masumların katledilmesi için oluşturulan orduya eğer yazılmışsa, onun vatandaşlığını kaybettirelim. Bunları vatandaşlıktan atalım diyoruz. Eğer oraya asker yazılmış ve bu insanlığa karşı işlenen suçlarda bilfiil rol almışsa onları da cezalandıralım. Hem de en ağır ceza ile cezalandıralım, ağırlaştırılmış müebbet hapsi de onlar için kanunda öngörelim. Bu da yetmez bu kişilerin mal varlıklarına da el koyalım.” dedi.

“Bu teklifimizin kanunlaşması için lehte oy kullanın diyoruz”

El konulan mal varlıklarının da maddi imkansızlıktan dolayı evlenemeyen gençler için oluşturulan fona aktarılması önerisinde bulunan Ramanlı, Meclis’te grubu bulunan veya grubu bulunmayan partiler ile 590 milletvekiline çağrıda bulunarak; “Filistin hepimizin ortak yarası, ortak davasıdır. Her vesileyle Filistin ile ilgili bu Meclisten ortak imzayla bildiriler çıkıyor. O halde gelin bu teklifimize de destek verin. Bu teklifimizin kanunlaşması için de lehte oy kullanın diyoruz.”

Meclis’te grubu bulunan partileri de grubu bulunmayan partilerin temsilcilerini de ziyaret edeceklerini söyleyen  Ramanlı, önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta kanun teklifimizin genel kurulda görüşülmesi için de girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.