CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere’nin geçen günlerde sosyal medya hesaplarında yayınladığı, Adıyamanlı Teyze ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu görüştürdüğü video, İmamoğlu’nun bugün Bayrampaşa’da düzenlediği mitinge damgasını vurdu.

Tutdere, geçen akşam sosyal medya hesabında, Kürtçe konuşan teyze ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu telefonda görüştürdüğü videosunu yayınladı. Videoda Adıyamanlı teyze İmamoğlu’na sevgisini sık sık ‘Kurbaney’ sözüyle dile getirdi. Tutdere’nin tercüme ettiği Teyze’ye İmamoğlu ise, “Ellerinden öperim, dua edin.” diye cevap verdi.

“Sevgi bu, bana bu yeter”

İmamoğlu bugün Bayrampaşa mitinginde, Adıyamanlı Teyze ile konuşmasını anlatarak, “Sevgi bu.” dedi. 

İmamoğlu şöyle konuştu: 

“Geçenlerde beni çok değerli Adıyaman Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere aradı. Şimdi de Belediye Başkan Adayımız. Beni evladı yerine koyan Adıyamanlı bir teyzeyle görüştürdü. Bunu Abdurrahman Tutdere sosyal medyasında da yayınladı. Teyze bana önce ‘Kurbaney’ dedi. Ben tabi, ‘Ellerinden öperim, dua edin teyzeciğim.’ dedim. Selam söyledim ama sadece ‘Kurbaney’i anladım. Güzel annemiz, güzel teyzemiz Adıyaman’dan o kadar güzel şeyler söyledi ki… Türkçe bilmiyor ama ben onu anladım. Beni anlamadan beni sevdi o anne. Bana dünyaları verseniz boş. Sevgi bu. Ben ona o duyguyu verebilmişsem, onunla yürek yüreğe olabilmişsem; bu memleketin insanıyla, Doğusu Batısı Güneyi, Karadenizlisi, Doğulusu, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi… Ben boşuna gelmedim, bana dediler ki seni biz evladımız gibi seviyoruz, bana bu yeter.”
 

Kaynak : PHA