KAHTASES-Kahta’nın 50 yıllık kanayan yarası vahşi çöp depolama sorununun çözümü için harekete geçen Kahta Belediye Başkanı M.Can Hallaç’ın talimatıyla çöp döküm alanı toprakla kapatılıyor.

Kahta Belediyesi, Kahta’nın kangrenleşmiş soronlarından biri olan İlçenin hemen yanıbaşında yer ve her yıl çıkan yangınlarla halkın kabusu haline gelen vahşi çöplük sorununu çözmek için başlattığı çalışmalar umut vermeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangınla yeniden gündeme gelen çöplük sorununun çözümü için harekete geçen yeni Başkan Mehmet Can Hallaç’ın talimatıyla başlatılan çalışmalarda,ilçenin kangrenleşmiş soronu vahşi çöp döküm alanı toprakla kapatılıyor.

Paylaştığı video ile çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Başkan Hallaç,”Yangınlardan ve dumandan korumak için çöp merkezimizin üzerini harfiyat toprağı ile kapatmaya başladık. Bu sadece başlangıç! Hedefimiz, burayı en kısa sürede rehabilite ederek daha yeşil bir alana dönüştürmek”dedi.

Başkan Hallaç,Kahta Gazeteciler ve Yazarler Cemiyetini ziyaretinde,Kahta'nın önemli sorunların başında gelen vahşi çöp alanının kapatılacağını,toplan çöplerin Tır ile Adıyaman-Kahta arasında bulunan katı atık depola tesisne taşınacağını ifade etmişti.