KAHTASES-Dün gece yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle Kahta Kaymakamı Selami Korkutata  Antalya-Gazipaşa Kaymakamlığı’na atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’te yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameyle 302 mülki idare amirinin görev yeri değişti.Kahta Kaymakamı Selami Korkutata  Antalya-Gazipaşa Kaymakamlığı’na atanırken Kahta'fa boşalan makama Balıkesir-Savaştape Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal atandı.

Muhammed Üsame SOYSAL Kimdir?

Kaymakam Muhammed Üsame SOYSAL Adana’da doğdu. İlk ve Orta Öğretimini Adana da tamamladı. Lisans eğitimini ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 2012 yılında göreve başladığı Maliye Bakanlığında Gelir Uzman Yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı olarak çalıştı. 2015 yılında Hatay Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etti. Çeşitli ilçelerde Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. Yurt dışı stajı için gönderildiği Birleşik Krallık’ta Liverpool Üniversitesinde yabancı dil eğitimi aldı. Birleşik Krallık’ta bulunduğu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğunda yurt dışı stajını tamamladı.

Ankara’da düzenlenen 104. dönem Kaymakamlık Kursunu Üstün Başarı ile tamamlayarak Sarıoğlan, Piraziz ve Polateli ilçelerinde Kaymakamlık, Şanlıurfa’da ise Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

11/08/2022 tarihli ve 2022/392 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile ilçemize atanan Kaymakamımız, 26/08/2022 tarihinde göreve başlamıştır.

Evli ve bir çocuk babasıdır.