KAHTASES-Kahta'da ikinci nöbetçi eczane uygulaması AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan'ın girişimleri ile çözülerek resmen başladı.Artık vatandaşlar tek eczanede yığılmayacak, bir eczanede olmayan diğer ilaç için ertesi günü beklemeyecek.

Nüfusu birçok ilden büyük olan Kahta'da tek nöbetçi eczanede,aralarında yaşlılarında bulunduğu vatandaşlar soğuk havada uzun süre oluşan kuyruklarda beklemek zorunda kalıyordu.Yine nöbetçi eczanenin Hastane çevresinde olmadığı günlerde aracı bulunmayan vatandaşlar ulaşımda sorun yaşıyordu.

Bir türlü çözülemeyen ikinci nöbetçi eczane sorunu AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan'ın girişimleri ile çözüldü ve 3 aylık nöbetçi eczane çizelgesi İl Eczacılar Odası tarafından yayımlandı.

Milletvekili Şan, geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetmişti;

“Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine artan nüfus yoğunluğu ile birlikte ilçemizde ihtiyaç duyulan nöbetçi eczane sayısını Haziran ayı itibariyle artırıyoruz. Bir tane Devlet Hastanesi civarında Bir tane ilçenin diğer kısımlarında olmak üzere 2 tane nöbetçi eczane hizmet vermeye başlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Haber;Ziya Bozkurt