KAHTASES-Ülke genelinde olduğu gibi Kahta'da konut yetersizliği ve kira artışları nedeniyle vatandaşlar zor günler geçiriyor.

Kahta’da ev kiraları durdurulamıyor.1 Temmuz'da yüzde 25 sınır uygulamasının kalkmasıyla birlikte kira fiyatları 2 kat hatta kimi yerlerde 3 kat arttı.

6 Şubat depremlerinin ardından yoğun göç alan Kahta'da ekonomide yaşanan belirsizlikle birlikte katlanan kiralar nedeniyle insanlar rahatsız ama seçeneksiz.

Konut fiyatlarının 3 milyon ve kiraların ise ortalama 8 bin ve 15 bin TL'yi bulduğu Kahta'da barınma sorunu her geçen gün büyüyor. 17 mahalleden oluşan kent merkezinde kiralar üç katı zam aldı.

Kira fiyatları artık sadece asgari ücretlileri değil memurların da bütçelerini zorluyor. En düşük memur maaşının yaklaşık 34 bin TL olduğu günümüzde kiralık eve çıkmak neredeyse imkansız hale geldi.

Kira artışları karşısında yaşadıkları çaresizliğini anlatan vatandaşlar, ev sahiplerinin biraz daha insaflı olmasını istiyor.

31 Mart yerel seçiminde HÜDAPAR'dan Belediye Başkan adayı olan eğitimci Adem Yavuz,sosyal medya hesabında yapmış olduğu açıklamada,ev sahiplerine makul güncellem yapmaları çağrısında bulundu.

Yavuz,açıklmasında şunları kaydetti;

"Enflasyon verilerine göre bu aydan itibaren kira bedelini %65 e kadar artırma hukuki olarak hakkınızdir.

Sizden hukuki hakkınızı değil de memleketin gerçekliğini ve ahiret hukukunu öncelemenizi, daha makul güncelleme yapmanızı istirham ediyoruz.

Rabbimiz sizi ev sahibi yapmış, lütufta bulunmuş. Sizler de ev sahibi olmayanlara yardımcı olursanız, dua alırsınız, insanlık adına memlekete iyilik etmiş olursunuz. Ücretinizi de Alemlerin Rabbi olan Allah'tan kesinlikle ve kesinlikle alırsınız.

90 saniyelik bir zelzele evlerimizin ne kadar da değersiz ve korunaksız olduğunu göstermişti bizlere. Gelin hem Rabbimizi hem de insanımızı memnun edelim."