KAHTASES-Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde yol kontrolü ve kurbanlık satış alanında denetimlerini sürdürüyor.

Kurban Bayramı öncesi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri kurban sevklerine ilişkin yol denetimleri artırılırken, kurban satış yerlerinde ise hizmetlerin aksamaması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Ekipler tarafından Kahta-Siverek karayolu üzerinde oluşturulan kontrol noktasında denetim yapıldı.

Kontrol ve denetimlerde veteriner hekimlerce sevk edilen Hayvanlara ait belge kontrolleri, sağlık muayeneleri ve hayvan refahı yönünden uygunluğu kontrol edildi.

Kahta ilçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Selim Yıldırım,Kurban Bayramı dolayısıyla İlçe içinde ve iller arası hayvan hareketliliğinin artması nedeniyle bulaşıcı hayvan hastalıkları, salgının önüne geçilmesi ve yetiştirici mağduriyetinin önlenmesine yönelik İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler tarafından kurbanlık hayvan yüklü araçların kontrolleri mesai mefhumu gözetmeksizin ilçede belirlenen kontrol denetim noktalarında sürdüğüne dikkat çekerek,bayrama kadar denetimlerin devam edileceğini kaydetti.