KAHTASES-Kahta ilçesindeki Cendere Kanyonu ve Çayı,Değirmenbaşı ile Kırkgöz turizme kazandırılmayı ve tanıtılmayı bekliyor.

Nüfusu birçok ilden büyük olan Kahta ilçesindeki Cendere Kanyonu ve Çayı ,Değirmenbaşı ile Kırkgöz el değmemiş doğası ve konumu ile eşsiz güzellik sunmasına rağmen, sıcak yaz aylarıında buralara gidip dinlenmekisteyen vatandaşlar, başta lavabo sorunu oturma yerleri olmak üzere sosyal donatıların bulunmamsında dolayı bu güzelliklerden faydalanamıyor.

Söz konusu yerlerin turizme kazandırılması için yıllardır siyasiler ve bürokratlar tarafından söz verilmesine rağmen bu güne kadar bir tek çivi çakılmayan Cendere Çayı ve Kanyonu,Değirmenbaşı ile Kırkgöz turizme Kazandırılmayı ve tanıtılmayı bekliyor.

Türkiye'deki örnekleri büyük ilgi gören doğal güzellikler için henüz adım atılmazken ,doğal ve tarihi güzellikleri açısından fazlasıyla zengin olan fakat bu zenginliklerin çok azından faydalanılabilen Kahta'daki bakım ve tanıtım eksikliği yaşanmaya devam ediyor. Açık hava müzesi konumun’daki Kahta’da keşfedilmemiş ve keşfedilmeyi bekleyen birçok yer bulunuyor.

Bu zenginliklerin başında gelen Cendere Kanyonu, Kahta Çayı, Değirmenbaşı, Kırkgöz artık İlçenin önemli değerleri haline gelmeyi bekliyor.