KAHTASES-AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt , “Gerger İlçemize bağlı Saraycık Köyündeki orman yangını Adıyaman, Hatay, Diyarbakır ve Mardin’den gelen Helikopterle yangın büyük oranda kontrol altına alınmıştır”dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt , Gerger İlçesine bağlı Saraycık Köyünde çıkan orman yangınına ilişkin açıklamada bulundu.

Milletvekili Kurt,Adıyaman,Hatay,Diyarbakır ve Mardin’den gelen Helikopterle yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Açıklamasında geçmiş olsun dileklerinde bulunan Milletvekili Kurt, yangın söndürme çalışmalarına katılan kamu personeli ile vatandaşlara teşekkür ederek şunları kaydetti;

Gerger İlçemiz Saraycık Köyünde 27.06.2024 günü saat:09.15 sıralarından itibaren devam eden orman yangınına arazinin sarp olması sebebiyle karadan müdahale edilememekte olup, yaklaşık (300) dönüm alan (orman ve kısmen hazine arazisindeki örtü) yanmıştır. Saat:13.00'dan itibaren söndürme çalışmalarına Adıyaman ve Hatay'dan 2 yangın söndürme Helikopteriyle müdahale edilmiş, Diyarbakır'dan 1 Jandarma helikopteri, (2) itfaiye, (2) arazöz, (55) jandarma personeli, (10) orman muhafaza personeli, (100-150) vatandaşın katılımı ile söndürme çalışmaları yapılmış, bilahare Mardin’den gelen Helikopterle de yangın kontrol altına alınmıştır.Ancak küçük küçük örtü yangınları var şerit halinde bazı yerlerde.Küçük bölgede örtü altı yangını var.O bölgeye müdahale edilemiyor ama dereye doğru olduğu için kısa sürede bitecek.Bir sıçrama veya yayılma tehlikesi yok.250 kişi ile müdahale çalışmaları devam ediyor.

Şehrimize geçmiş olsun. Yangın söndürme çalışmalarına katılan kamu personeli ile vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”dedi.