KAHTASES-AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. İshak Şan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Kelleş ve üniversite yönetimi, kısa zamanda yoğun bir çalışma temposuyla birlikte Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli depremlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmeyi başardı”dedi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Dr. İshak Şan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Kelleş’i ziyaret ederek Adıyaman Üniversitisinin eğitim ve öğretim süreclerine ilşkin görüş alış verişinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede, Milletvekili Şan,Rektör Kelleş’i eğitim-öğretim faaliyetlerinin deprem öncesindeki gibi yüz yüze olması için sarf ettiği olağanüstü gayret ve çabalarından dolayı takdir etti.

Depremlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmeyi başardığı için rektör Kelleş ve ekibini tebrik eden Milletvekili Şan,ziyarete ilşkin yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti;

“Adıyaman Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetlerinin bahar dönemi itibariyle %65 oranında yüz yüze devam ettiği bilgisini aldım. Güz döneminde 2422 öğrenci ile yüz yüze, 9244 öğrenci ile uzaktan eğitim-öğretime başlayan Adıyaman Üniversitesi’nde bahar dönemi itibariyle 11099 öğrenciye yüz yüze eğitim veriliyor.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Kelleş ve üniversite yönetimi, kısa zamanda yoğun bir çalışma temposuyla birlikte Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli depremlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmeyi başardı. Depremle birlikte ciddi hasar alan üniversite binalarının bakımı, onarımı ve yıkılan binaların yeniden inşa süreci için titizlikle ve yoğun bir şekilde çalışan Üniversitemiz yöneticileri; öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin öncelikli olarak güvenliğini sağlamış bulunmaktadır. Bu sayede eğitim-öğretim faaliyeti büyük oranda kesintiye uğramadan devam etmektedir. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin deprem öncesindeki gibi yüz yüze olması için sarf edilen bu olağanüstü çabayı takdir ediyor; Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş’e ve çalışma arkadaşlarına tüm Adıyaman halkı adına şükranlarımı sunuyorum. “dedi.